another fuel pump not priming - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 11-28-2012, 11:29 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
onehunglow's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: kansas city
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
another fuel pump not priming

hey guys i need help first i have an 03 600rr i was out riding the other day came to a couple of lights then as i took off from one kinda hard bike stalled out. i pulled in a lot and tried to start with no luck i couldn't hear the pump prime anyhow i got it hme and hear we go.

i have on the stand i have a good battery with 12.86 volts i raised the tank and it looks like some messed with the wire in the harness one green wire witch i belive is ground was all burnt up so i cut the wire and put it back togethere with butt connectors and still no prime i have tried juming the bank angle sensor nothing haven't opened the run switch yet all fuses are good checked with volt meter and test light i also jump the pump to 12 volts and i works so pumps good. I have read on several forums about the yellow trouble shoot box in the harness that the last thing i will try tomorrow kick stand is working as should lights cluster cranks just no fuel any thought ideas would be great.

oh it also has a new ign switch from that last owner installed sorry if i confused any one with rambling lol
onehunglow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-29-2012, 03:27 AM
AMA Supersport Racer
 
600_RideRR's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Glendale, AZ
Posts: 511
Thanks: 44
Thanked 39 Times in 35 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I would start with this:

1. Check the inside of the tank. If there is rust in there, that may be the problem. Test the fuel pressure to see if the line seems blocked at higher RPMs. I would say it is probably the pump, even though it seems to be working right now.
2. Could also be bad gas - if your bike has been sitting for a while (which also causes the rust).
3. Test the Regulator/Rectifier
4. Test the stator
5. Check spark plugs
6. Use more periods and commas



'06 600RR (my build thread here)
  • Two Bros Black Series CF Slip-on
  • Vortex Rearsets
  • HEL SS braided brake lines
  • Tripage FE
  • Weighted Bar Ends
  • Aluminum Grips
  • Adjustable Shorty Levers
  • Shogun Swingarm Spools
  • Stomp Grips
  • Motodynamic Sequential LED Tail Light
  • LP Smoked Speed Screen
  • HB Flushmount Signals

Last edited by 600_RideRR; 11-29-2012 at 03:30 AM.
600_RideRR is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-29-2012, 03:41 AM
AMA Supersport Racer
 
NaturalPhenomenon's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 932
Thanks: 39
Thanked 43 Times in 41 Posts
Feedback Score: 0 reviews
there's a pink wire that goes to the fuel pump and tells it to prime when you turn your key to the on position. Check your ignition lock and see if the wire is good.

It is known for going bad and the reason why in 05 they moved it to the kill switch on switch.
Sent from my LG-C800 using Motorcycle.com Free App
NaturalPhenomenon is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 11-30-2012, 12:20 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
onehunglow's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: kansas city
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
does any one know if the 05 service manual will work for the wiring for 03 rr?
onehunglow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome