2003 dies on me while riding : Honda CBR 600RR Sportbike Forum : 600RR.Net

» Insurance
» Sponsors
» Honda 600RR Prices
Go Back   600RR.net > Technical Talk > Troubleshooting

Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

Reply
 
Thread Tools
Old 11-15-2012, 02:26 PM   #1
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2003 dies on me while riding

Hello folks, I'm a huge noob btw but here what happens.
The other morning I went to start it up to go to school And it wouldn't turn over. I thought it was bad fuel since that had happened on e before so I bought seafoam to put I the tank like I did the previous time, which it worked like a charm, but this time it didn't help. I read a bunch of threads on here leading me to believe it might be he battery. So I charged the battery over night and it seemed like it had more juice but wouldn't turn over until I push started it. I rode it for a good 15 minutes and it seemed fine. Turned it off. A couple hours later I had to got work and it started right up. After work it was slow to start but did start and got me to my parking lot when the throttle cut out again. I bought a battery trickler that night and left it on all night. This morning it started up with a push start but then he throttle cut out Bout 10 minutes after Riding it. I decided just to buy a new battery. I just put the new battery on but now it won't start even with a push start. Any help is appreciated, like I said ima noob
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-15-2012, 02:44 PM   #2
maine_CBR
Moto GP Racer
 
maine_CBR's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: MAINE
Posts: 2,782
Thanks: 100
Thanked 166 Times in 159 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you check your fuses, relays, electrical systems? maybe some more experienced people will chime in..but sounds to me like something is screwy with an electrical system... fuses is the first place id look.

does it crank at all when you hit the starter button? do you hear the fuel pump prime when the key gets turned on? check your spark plugs, they could of gone bad (rare but it happens)....could be alot of Simple things...i'd start with what you did (the battery) and just keep doing the process of elimination.

hopefully someone on here has had/seen that same problem and can be more help.
__________________
2003 CBR600RR - 21,250 MILES
LEO VINCE SLIP-ON
TARGA FENDER ELIMINATOR
FLUSH MOUNTS
PILOT ROAD2's

2W1R: Fire Starter

Quote:
Originally Posted by sumone View Post
you saw that porno too!?
Quote:
Originally Posted by HighzerOfLife View Post
Obviously monkey directed it.
maine_CBR is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:07 PM   #3
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It does crank when I hit the starter button it just won't turn over. Prepare yourself for some really noob statements I'm about to make. I do not believe I hear the fuel pump prime when I turn the key, could this be a fuse? And how can you tell if a fuse is blown?
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 06:14 PM   #4
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I fixed it! After 5 hours of troubleshooting my baby fires right up. I ended up checking fuses, electrical lines, spark plugs, basically everything under the sun. Then I read about BAS being an issue for a lot of people. I read the thread of how to bypass it and decided to give it a shot. After I took off th front fairing so I could find the "little black box with 3 wires coming from it". I finally realized that the previous owner had done this. I was out of ideas and started packing up my tools for the day. I assembled the front fairing again and then remembered reading someone say that they didn't properly connect the two out of 3 wires. I simply nudge the two wires that had been jumped together and bingo. I'm happy and mad at the same time. I can return the battery I purchased for no reason
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 06:50 PM   #5
Kickb0xzr
Knee Dragger
 
Join Date: Jul 2012
Location: LaPlace, LA
Posts: 101
Images: 6
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
get full coverage and make it go bye bye... jk lol
Kickb0xzr is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 11:41 PM   #6
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hahah thinking about it. It cut out again. There is some electrical issue up front but don't know exactly what :(
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 07:53 AM   #7
maine_CBR
Moto GP Racer
 
maine_CBR's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: MAINE
Posts: 2,782
Thanks: 100
Thanked 166 Times in 159 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you may have a bad/lose wire in one of your wiring harness's . check all your plugs and make the wires are snug and secure. look for some black char marks on the plugs when you have them apart.

the fuel pump priming will make a humming, buzzing sound comming from the middle of the bike.

to check if a fuse is blown pull the fuse out and hold it up to a light. you should see a real small flat piece of metal that connects on both sides. if its blown the metal inside will be broken apart and look burnt.

don't give up, you know she runs and your getting closer to your problem. the BAS sensor itself may be bad. try posting some pics of your BAS setup (although, i personally have no experience with the BAS)
__________________
2003 CBR600RR - 21,250 MILES
LEO VINCE SLIP-ON
TARGA FENDER ELIMINATOR
FLUSH MOUNTS
PILOT ROAD2's

2W1R: Fire Starter

Quote:
Originally Posted by sumone View Post
you saw that porno too!?
Quote:
Originally Posted by HighzerOfLife View Post
Obviously monkey directed it.

Last edited by maine_CBR; 11-16-2012 at 07:59 AM. Reason: typo
maine_CBR is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 11:18 AM   #8
MrRager
Pocketbike Racer
 
MrRager's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Rainbow City,AL
Posts: 426
Thanks: 41
Thanked 31 Times in 31 Posts
Feedback Score: 4 reviews
You could also check the ground box.Also when you turn the key do the lights come on?


Sent from my.....loading[/url]
MrRager is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:26 PM   #9
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I Found a lose wire but it was fo the high beam, no biggie. Went back to fuses and found that one blew so I replaced it and it tried to start again but now I think the battery is low because its making a clicking noise. The headlight was coming on but now it comes on for a second and shuts off

Last edited by Rodriguezrandy; 11-16-2012 at 01:32 PM.
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:29 PM   #10
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This is the bas bypass
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	25
Size:	88.1 KB
ID:	30837  
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 02:13 PM   #11
maine_CBR
Moto GP Racer
 
maine_CBR's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: MAINE
Posts: 2,782
Thanks: 100
Thanked 166 Times in 159 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Rodriguezrandy View Post
I Found a lose wire but it was fo the high beam, no biggie. Went back to fuses and found that one blew so I replaced it and it tried to start again but now I think the battery is low because its making a clicking noise. The headlight was coming on but now it comes on for a second and shuts off
that sounds more like a battery problem... put that thing on a trickle charger overnight and hopefully you'll be good to go
__________________
2003 CBR600RR - 21,250 MILES
LEO VINCE SLIP-ON
TARGA FENDER ELIMINATOR
FLUSH MOUNTS
PILOT ROAD2's

2W1R: Fire Starter

Quote:
Originally Posted by sumone View Post
you saw that porno too!?
Quote:
Originally Posted by HighzerOfLife View Post
Obviously monkey directed it.
maine_CBR is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 03:18 PM   #12
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the encouragement ha. I am currently having it charged. It's a good battery that is receiving charge but just completely dead. I know it was just a battery issue though, I swear it had to do with something up front. I shall find out shortly
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 03:33 PM   #13
maine_CBR
Moto GP Racer
 
maine_CBR's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: MAINE
Posts: 2,782
Thanks: 100
Thanked 166 Times in 159 Posts
Feedback Score: 0 reviews
it probably was something upfront those loose wires, the BAS, that fuse you found. and with all the trying to start and turning the key on and off drained your battery.

i've subscribed to this thread...i wanna know how you made out
__________________
2003 CBR600RR - 21,250 MILES
LEO VINCE SLIP-ON
TARGA FENDER ELIMINATOR
FLUSH MOUNTS
PILOT ROAD2's

2W1R: Fire Starter

Quote:
Originally Posted by sumone View Post
you saw that porno too!?
Quote:
Originally Posted by HighzerOfLife View Post
Obviously monkey directed it.
maine_CBR is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 03:55 PM   #14
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I appreciate it man. That's what I'm thinking. A combination of everything. I just hope that when the battery is fully charged that she will turn over. Fingers crossed
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 04:44 PM   #15
Rodriguezrandy
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ugh. Again it started with a push start then died. I'm throwing in the towel
Rodriguezrandy is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 05:00 PM   #16
XoHoyoX
Knee Dragger
 
XoHoyoX's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sennelager, Germany
Posts: 244
Thanks: 13
Thanked 19 Times in 18 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could it be a dodgy engine cut-off switch?
The one beside your throttle.
XoHoyoX is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 05:47 PM   #17
maine_CBR
Moto GP Racer
 
maine_CBR's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: MAINE
Posts: 2,782
Thanks: 100
Thanked 166 Times in 159 Posts
Feedback Score: 0 reviews
^^or maybe your kickstand sensor...but the bike should start in neutral


you may have to take it to a dealer and have them at least tell you whats wrong....i'm starting to reach the end of my expertise now
__________________
2003 CBR600RR - 21,250 MILES
LEO VINCE SLIP-ON
TARGA FENDER ELIMINATOR
FLUSH MOUNTS
PILOT ROAD2's

2W1R: Fire Starter

Quote:
Originally Posted by sumone View Post
you saw that porno too!?
Quote:
Originally Posted by HighzerOfLife View Post
Obviously monkey directed it.
maine_CBR is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 06:33 PM   #18
XoHoyoX
Knee Dragger
 
XoHoyoX's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sennelager, Germany
Posts: 244
Thanks: 13
Thanked 19 Times in 18 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fuel pump, ignition, HT leads, wiring loom (possibly cables loose on ECU or something).


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
XoHoyoX is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:29 PM.



Powered by: vBulletin | vBadvanced CMPS & Gallery
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum