Speedometer Giving Wildly Inaccurate Readings : Honda CBR 600RR Sportbike Forum : 600RR.Net

» Insurance
» Sponsors
» Honda 600RR Prices
Go Back   600RR.net > Technical Talk > Troubleshooting

Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

Reply
 
Thread Tools
Old 11-29-2012, 01:36 PM   #1
HanSolo
Training Wheel Hero
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Speedometer Giving Wildly Inaccurate Readings

Greetings,

Iím having a strange issue with my speedometer that Iím hoping someone can help me out with. I have a stock 2007 600RR digital gage that worked fine until recently. I think the gage works fine at low speeds (0-10 or 15 MPH) but anything higher than that I get wildly inaccurate readings. Around the actually speed or 45 MPH my speedometer will say that Iím doing 86+ MPH, at actual speed of 55MPH my speedometer will say that Iím doing 108+ MPH. All other gage functions (Gas, time, ect) give the correct readings. The only recent event that took place was that I bled my break lines, and replaced the DOT 4 fluid but never touched anything other the break bleeder nipples.

Do I need to recalibrate the speedometer? Can I even do that as the owner?

Any ideas would be greatly appreciated.

Thanks very much,
Ken
HanSolo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2012, 02:10 PM   #2
tary preisser
Moto GP Racer
 
Join Date: Feb 2009
Location: shithole o' Nor Cal
Posts: 2,781
Thanks: 363
Thanked 225 Times in 212 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check the pickup/connector (s) at the at both ends.

sounds like a loose connection......

no way to calibrate factory speedo w/o aftermarket equip.
tary preisser is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 04:25 PM   #3
HanSolo
Training Wheel Hero
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hey, thanks for the suggestion. I checked the connection and everything was good to go and water tight. I was able to get the issue resolved by disconnecting the battery and resetting the ECU. After that everything came back fine. Weird huh? Well at least it was an easy fix. Until the next issues. :)

Thanks again
HanSolo is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 04:31 PM   #4
Timmorgz78
Training Wheel Hero
 
Join Date: Apr 2009
Location: IL
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oops you solved it

Last edited by Timmorgz78; 12-02-2012 at 04:32 PM. Reason: not needed...
Timmorgz78 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 06:32 PM   #5
Shoichiro_Honda
AMA Supersport Racer
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 745
Thanks: 66
Thanked 54 Times in 51 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2007 Falcons. (:
Shoichiro_Honda is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:05 AM.



Powered by: vBulletin | vBadvanced CMPS & Gallery
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum