Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #1
hey i'm wondering if i have a spark problem because no fuses are blown, there is gas, but the bike just whines but doesn't sputter or fire gas at all. anyone else have this issue before?
 

·
Not right now chief, im in the f'ing zone
Joined
·
4,495 Posts
did you check the fuses on the left side and under the seat? And you said you can hear the fuel pump prime?
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #5
yes i checked the fuses under the seat but it seems that there may be more elsewhere. If so, where (left side?)? Yes when I turn the key everything lights up and I do hear the fuel pump. I thought whine was the best word to describe an engine with a charged battery attempting to turnover but not succeeding. There is gas splashing around in the tank but it's less than a quarter of a tank (the last gas gauge icon is blinking).
 
K

·
Guest
Joined
·
0 Posts
yes i checked the fuses under the seat but it seems that there may be more elsewhere. If so, where (left side?)? Yes when I turn the key everything lights up and I do hear the fuel pump. I thought whine was the best word to describe an engine with a charged battery attempting to turnover but not succeeding. There is gas splashing around in the tank but it's less than a quarter of a tank (the last gas gauge icon is blinking).
Hold the throttle Wide Open and attempt a start. hold that starter down though. recharge the battery if need be.
 

·
Not right now chief, im in the f'ing zone
Joined
·
4,495 Posts
The whining i think you are describing is the engine turning over but not starting.

Anyhoo, put more gas in it, lol.
 

·
Registered
Joined
·
218 Posts
When you turn the key on and the kill switch is sent to run, do you hear the fuel pump turn on for a couple seconds. If you do, then you might not be getting spark. If thats the case, it coulc be a bunch of things, but check to make sure that your tip over sensor is pluged in correctly. It looks like a black U shaped plastic thing about the size of a golf ball and is mounted to the back of your headlights.
 
K

·
Guest
Joined
·
0 Posts
When you turn the key on and the kill switch is sent to run, do you hear the fuel pump turn on for a couple seconds. If you do, then you might not be getting spark. If thats the case, it coulc be a bunch of things, but check to make sure that your tip over sensor is pluged in correctly. It looks like a black U shaped plastic thing about the size of a golf ball and is mounted to the back of your headlights.
umm... my Fuel Pump only primes for like, one second. if i recall correctly, when the BAS is tripped, then the pump doesn't prime on system start up.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top