Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Discussion Starter #1
Ok so ever since it got really cold last week here in TX, my bike has been acting up not starting in the morning. I push start it and it starts right up and runs but when I dont ride it long enough, when I turn it off it wont start back up...it just sits there and cranks. I have a pretty good feeling its the battery, but I was wondering if anyone else might have some other input on this.
 

·
Registered
Joined
·
11,434 Posts
Welcome to the forum JS!


What blueballpilot (sorry I just had to) is trying to tell you is the cold weather can put a strain on a weak battery. Get a 1amp trickle charger and charge it about 8 hrs. Overnight if the charger specifically says it won't overcharge the battery. If that doesn't solve the problem take it down to the dealer if it's under warranty or AutoZone/Advanced Auto and have them test it. Not sure what year bike you have or how many miles are on it.
 

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Discussion Starter #5
the bike is an 03' with 8500 miles on the clock. I just bought it about a month ago....but im pretty sure its still on the original battery. Ill take it over to advance and have one of my riding buddies check it out for me.
 

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Discussion Starter #7
Ok so I think its my fuel pump.....Im not hearing it turn on when I turn the key on. I guess Im going to take the tank off and check all the connections before I buy a new one. I charged the battery today and it holds charge fine. Anyone else have anymore suggestions?
 

·
Registered
Joined
·
11,434 Posts
I don't see how you could push start the bike with a bad fuel pump but check your fuses and your fuel pump relay on the left hand side under the side fairing. Make sure your kill switch is on.

Give us some more details. Something is not adding up here. It doesn't crank with the switch but you can push start it. Fuel pump should be fine then.
 

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Discussion Starter #10
Redrider- It wont let me push start it anymore, and when I push the start button it will just sit there and crank but not turn over. Ill go check the fuses and stuff in a little bit and report back

Wizard- The oil was changed right before I bought it, Im not sure what oil he used
 

·
Registered
Joined
·
184 Posts
Nice blueRR, I also enjoy saying the dumbest thing that somes to mind.
 

·
Registered
Joined
·
190 Posts
i just bought a bew battery about a month ago and i called honda.. they said most likely it's the battery.. i used to beable to jump start my bike but i can't even jump start it.. i wonder what my problem is... we'll see later.
 

·
Registered
Joined
·
2,123 Posts
its that problem with the 03.. something with the charging system, i can't remember it. its a known problem, let honda fix it for free
 

·
Registered
Joined
·
11,434 Posts
Check the voltage at the battery. If it's lower than 13.0v have it tested and charged. If you keep having problems with the battery replace the R/R with an '04 model w/ a heat shield.
 

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Discussion Starter #15
Im going to hook a multimeter up to mine and see if its making 13v
 

·
Registered
Joined
·
601 Posts
Discussion Starter #17
ok i fixed it today...i fianlly got a chance to tear it town and take off the tank, and i found i had a loose power wire going to the fuel pump, it she runs like a champ now
 
1 - 17 of 17 Posts
Top