Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Discussion Starter #1
Like the title states, my brake lights are always on for some reason, this went bad as well as the right turn signal. the rear right turn signal doesnt work, the front right turn signal sometimes works, and sometimes freezes.
on the dash, the right turn signal is always on (doesnt blink)

What do i need to check ? i never touched a wire in my bike so please indicate the location of what i need to check

thanks
 

·
Registered
Joined
·
153 Posts
for the brakes I would check the actual sensor, it could be your rear switch sensor, or front, they are adjustable, so they may be activating while brakes are off.

turn signals could be the switch itself, not too sure how all that works.

hope this helps
 

·
Registered
Joined
·
110 Posts
Its always been the rear switch sensor for me for the brake light.

Check your connections and fuses for the blinker issue. Are you running LED blinkers?
 

·
Registered
Joined
·
932 Posts
Iv had that problem too its the rear brake pedal switch u gotta turn the nut to give it more room

Sent from my SGH-T989 using Motorcycle.com Free App
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Discussion Starter #5
Its always been the rear switch sensor for me for the brake light.

Check your connections and fuses for the blinker issue. Are you running LED blinkers?
yeah i have a fender eliminator kit
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Discussion Starter #6
Iv had that problem too its the rear brake pedal switch u gotta turn the nut to give it more room

Sent from my SGH-T989 using Motorcycle.com Free App
il try that, but how come the turn signal went bad at the same time ? is the brake light and the turn signal related/connected in any way ?
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
Rear brake switch (on the rearset) and your tail light is where I would be looking...

Do you have an after market tail light?
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Discussion Starter #8
Rear brake switch (on the rearset) and your tail light is where I would be looking...

Do you have an after market tail light?
nope stock, it has been running ok for 2 years, never touched a wire, im gna check the rear brake switch
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Discussion Starter #9
ok ur right nico, loosened up the spring on the rear brake a little and brake lights work perfectly fine now.

What about the right turn signal ? what so i need to check ? it sort of gets stuck sometimes and doesnt blink (freezes on), and the rear signal is out
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
Have you still got the stock indicators? Or have you got LEDs in there at all?
 

·
Registered
Joined
·
460 Posts
If the rear switch isn't the issue, check that the bolt holding the front brake switch (at the lever) didn't fall out. The switch is mounted under the lever near the pivot, it's a little black box
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
I has that issue on my '04, took it in and it was the sensor was jammed in the brake position, check your front brake lever. Pull it if you don't hear that audible click it's stuck


Sent from Motorcycle.com Free App
If the rear switch isn't the issue, check that the bolt holding the front brake switch (at the lever) didn't fall out. The switch is mounted under the lever near the pivot, it's a little black box
He has that sorted out now, it was the rear brake switch.
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
LED indicators
Check the wiring to the indicators, there is a fair chance it's dodgy. Also look for any resistors hooked up to that wiring and check them.

It would also be worth your time and dollars replacing any resistors with an LED flasher relay...
 
1 - 15 of 15 Posts
Top