Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
265 Posts
Discussion Starter #1
So I recently replaced my clutch cable. Everything went smoothly but I started noticing a burning smell coming from the right side of my bike. I Take my fairings off thinking that the engine was melting my clutch cable but it wasnt. On top of that my rmps are all over the place. Today riding home I stopped at a light and noticed my bike making a bogging noise like an r1 or something and my rmps were barley above 1k, when I get home I adjust my clutch thinking that maybe my clutch wasnt fully disengaged. When I start up again my bike shoots up a lil past 2k rpms (Bike already warm) ANY HELP WOULD BE MUCH APPRECIATED!
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Was it having any of these issues before you done the clutch change?
You say you've re-adjusted the cable again....have you adjusted it correctly so you have a tiny bit of play before the cable grabs (Cant remember to hand how much)
 

·
Registered
Joined
·
265 Posts
Discussion Starter #3
I've readjusted it. Now my main problem is low idling! :banghead: 700-900 Rpms makes a wap wap wap sound like its gonna die... I honestly don't know whats going on. Its an 07 and all I have on it is a hyperflo. I did have a low slide about 6 months ago but the bike seemed fine until now. Help?! I've searched but the only answer I've come up with is Vacuum hose with hole in it and Idle adjusting nob which I believe 07 doesn't have one.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Best bet would be to have look around under the tank and make sure everything looks ok and is nice and secure....while checking vacuum hoses for any splits etc
Another option is take it to the dealers and let them scan the bike for fault codes.
 

·
Registered
Joined
·
265 Posts
Discussion Starter #5
What does at Vacuum hose even look like :banghead:

Noticed something new while riding today. When I first got on the bike after it was warmed up rpms were very low 900 -1k and the when I rode it home it and it wouldnt go below 2k rpms! WTF is going on! To make it more confusing when im at a stop light and start to engage the clutch my rpms shoot up to 2,100-200 rmps with out me giving it gas at all..... :cursin:pLEASE help!!
 

·
Registered
Joined
·
4,601 Posts
What does at Vacuum hose even look like :banghead:

Noticed something new while riding today. When I first got on the bike after it was warmed up rpms were very low 900 -1k and the when I rode it home it and it wouldnt go below 2k rpms! WTF is going on! To make it more confusing when im at a stop light and start to engage the clutch my rpms shoot up to 2,100-200 rmps with out me giving it gas at all..... :cursin:pLEASE help!!
It's just a small hose that creates pressure. Not a hose for moving fluids or air it's basically just pressure.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
 
1 - 7 of 7 Posts
Top