Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
2,635 Posts
Discussion Starter #1
my '04 won't start for some reason.:gun1: last time i rode it was a little over a week ago. i noticed it had a bouncy idle. i gave the idle adjust screw a turn or two in both directions and it didn't really seem to do anything for it, but it would remain running. the bounce was from about 1300rpm to maybe 1700rpm. the bike has had poor performance under 5500rpm since i bought it. it's got a k&n filter and 2bro's slip and mid pipe. no power commander yet and i still haven't gotten a straight answer as to whether i even need the power commander or not.

after it not starting i figured i should check the air filter and it didn't seem that dirty at all, i could still see light through it. it's probably got over a thousand miles on it since i treated it last. i'm going to go ahead and clean and oil it again. it's soaking at the moment. but even without the air filter in the bike will not start.

i guess i'm about to pull the plugs to investigate further, but before i do, i was hoping someone here would have something i missed. here's the deal so far:
2004 600rr k&n filter, 2bros slip and mid, -1,+2 gearing, 21k miles on the clock without a speedo healer.

key on, gauges light, fuel pump primes
kill switch is on, and when cycled also is activating fuel pump
started and ran fine last time it was ridden(no more than 2 weeks ago), except for below 5.5k rpm which was everyday for this bike
starter spools up and engine turns over, rear wheel spins freely in neutral
almost ran while rolling on throttle while pressing starter switch. but will not fire up.

i guess i'm a little concerned with the idle adjustment screw. i can't tell if it's turning or not. i don't really trust the cable. i've also heard that they break. it's connected but i can't tell if it's functioning properly or not.

if anyone has a straight answer regarding the PC5 feel free to chime in also. if any of you guys can help me out with some ideas on how to get this beast running, i would GREATLY appreciate it.:shakehand it's a beautiful day and i'm off work, and my bike WONT start!! :banghead::banghead::banghead:
 

·
Registered
Joined
·
2,635 Posts
Discussion Starter #4
on my to the honda shop for plugs. figure i may as well install new plugs if i'm this far into it. wont be back for a couple hours.
 

·
Registered
Joined
·
2,635 Posts
Discussion Starter #5
allright, i'm back with new plugs. here's a pic of the first plug, definitely wet and smells of gas. any thoughts while i replace the rest of the plugs?
 

·
Registered
Joined
·
2,635 Posts
Discussion Starter #7
new plugs=still no start. any suggestions out there fellas?
 

·
Registered
Joined
·
2,635 Posts
Discussion Starter #8 (Edited)
ok, she's runnin again. i guess the plugs were due and it was flooded maybe? i knew my dirtbike would start on WOT when flooded so i tried that. full throttle, engage starter and after a couple hiccups she fired right up. now i need to go test her out!

mods: you can delete this thread if you want. thanks!
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
No need to delete.

Can you get a nice close up shot of the electrode on one of the old plugs?

With a slipon and bmc filter you should be running a pc, not doing so will cause your bike to run lean.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Hey, Ive noticed my bike is also fluctuating on revs. On the first start of the day, its steady and the back pressure is good. But after it warms up it fluctuates. My idle adjuster is screwed i think aswell so i cant adjust it. But also, i have got an aftermarket micron sytem. So shud i have a PCIII if i have got the entire system from the headers?
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
I wouldn't worry about a pc if you have only changed the exhaust not the headers, what rpm is it idling at?
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
I wouldn't worry about a pc if you have only changed the exhaust not the headers, what rpm is it idling at?
Im not 100% sure, but when i baught the bike, I was told it had an aftermarket headers.

As to what it idles at, i can't be sure because I will need to turn it on, its a bit late now, my neighbours get really angry when i do. Anyway, after it warms up its not a steady idle. It saught of goes up and then down, not by much, its as if the needle is broken and is not stable, but the sound from the engine is matching the rev fluctuation if you know what i mean. Ill post a video tommorow morning.
 

·
Registered
Joined
·
2,635 Posts
Discussion Starter #13
cbrzb - nico is the master at troubleshooting. provide him with the info he needs and he will most likely get you straightened out. for my bike, i am sure it was bad plugs, unfortunately i didn't get any good picks of them tho. once i installed fresh, properly gapped plugs, the bike has run flawlessly. but you may have a different issue. good luck bro
 
1 - 13 of 13 Posts
Top