Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hey all, I just bought an 06 CBR 600RR and have fixed a few problems which people may find helpful
The headlights were not working which ended up being the wire inside the right side control needing to be soldered again.
The oil light would not turn off and that ended up being the small hose that branches into 2 larger hoses underneath the tank behind the airbox was not connected to the air box. As soon as I connected it the light turned off.
Also, the starter button randomly stopped working. The bike would still bump start but when the button was pressed it just clicked once. After using the multi tester and checking all the wires for power starting with the ignition wires in the right side control and working to the starter wire under the tank on the left side of the bike, I found no power going to the starter wire. Wiggled it a little bit and the starter button works again (must have been corroded) but whatever it was there is now power getting to the starter again. All of these suggestions are easy to do so if you have any of these problems I suggest trying them!
Finally, I have (what seems to be popular) a ticking noise coming from the engine. It does speed up with the throttle and I have seen elsewhere that the problem for some people is the tensioner belt. Any suggestions? Thanks
-Mitch
 

·
Administrator
Joined
·
51,150 Posts
It's probably the CCT (Cam Chain Tensioner)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top