Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
VP of Metal Operations
Joined
·
4,202 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Okay to start off last year full pump wouldn't prime and I found out some mice had a field day with my wiring harnessand I've spliced and wraped it back to health. It's been running great daily for over a year until last month a hard rain came in and poured down on it at work. On the ride home that day I noticed some power issues where it wouldn't rev past 6.5 rpm going 70 in 6th gear and when downshift it would hold steady at 6.5. Since it has progressively gotten worse now it won't rev past 5.5.

So I've already put 8 oz of seafoam through a tank 3 fillups ago(which improved first gear smoothness but not my issue), and it has been sitting for a few weeks on my carport untill I can dive into it (ive been super busy at work). Yesterday I took it out to test again and now and now I have an issue that has me worried more. At start up I let it warm up and rev past 7k in neutral which it does fine but then it got super loud and idled at about 3.5 for a few minutes. So I headed out for a short ride and still struggles to get around 5.5 and 6k. Then another issues comes forth. While engine braking it sounds loud like its about to redline and the bike slows down at half the normal speed as usual.

So I'm pretty depressed this is my daily and stress reliever. When I get some time ill swap spark plugs and air filter. Possible I just need to break down and get a new wiring harness.

Any other ideas are welcomed. Please. :shakehand:
 

·
VP of Metal Operations
Joined
·
4,202 Posts
Discussion Starter #2
Also since its getting colder out and it is sitting for a bit of time till I can dive in would it hurt to add the other 8oz of seafoam to the tank since I just did it three tanks ago.
 

·
VP of Metal Operations
Joined
·
4,202 Posts
Discussion Starter #3
Bump any other ideas. I'm going to just find a harness on ebay and stay up all night I guess lol. Fuq paying a shop ill do anything as long as it doesn't involve tearing apart engine.
 

·
Registered
Joined
·
1,331 Posts
I would recheck the wiring, another rodent may have gotten to her, also, i know 03-06's have had failed fuel pump with failure to rev issues. I would check in that order.
 

·
VP of Metal Operations
Joined
·
4,202 Posts
Discussion Starter #5
Yeah once I get a chance ill still most likely get a new harness. I've got it spliced in 14 spots haha I know, I know :bitch:
 

·
VP of Metal Operations
Joined
·
4,202 Posts
Discussion Starter #6
Oh when they attacked it before it was in my shop. I've been leaving it parked on my carport every since.
 

·
VP of Metal Operations
Joined
·
4,202 Posts
Discussion Starter #8
solder/shrink
 
1 - 8 of 8 Posts
Top