Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 20 of 37 Posts

·
Registered
Joined
·
3,752 Posts
Discussion Starter #1
im trying put an 07 start kill switch on my 06. the only thing that isnt working is the starter switch? wtf. everything else works, the light comes on, the fule pump primes, but it wont start! please help guys, i cant find my way around electrical if i was brorn with wires in my damn hands.
 

·
*BOTM Feb '11, Mar '12*
Joined
·
23,598 Posts
I'm not sure how the 06 connector looks like for the starter switch but does it have the same amount of pins and wires as the 07? I'm thinking maybe there is a separate wire for the starter on the 07+ and the <06 they tied it with another wire? This is just a shot in the dark, I really don't know

Post some pics
 

·
Registered
Joined
·
3,752 Posts
Discussion Starter #4
I'm not sure how the 06 connector looks like for the starter switch but does it have the same amount of pins and wires as the 07? I'm thinking maybe there is a separate wire for the starter on the 07+ and the <06 they tied it with another wire? This is just a shot in the dark, I really don't know

Post some pics
yes they have the same amount of pins but, the black wire on the 06 was tied in with another wire, the 07 is not. i tried to figure it out with no success. im going to check the fuses right now and see if any are blown, but i doubt it cause nothing on that side would work.. im royally pissed off.
 

·
*BOTM Feb '11, Mar '12*
Joined
·
23,598 Posts
yes they have the same amount of pins but, the black wire on the 06 was tied in with another wire, the 07 is not. i tried to figure it out with no success. im going to check the fuses right now and see if any are blown, but i doubt it cause nothing on that side would work.. im royally pissed off.
Post a pic of both if you can.
 

·
Registered
Joined
·
3,752 Posts
Discussion Starter #8
you guys are going to love this shyt.......

so im trying to put on an 07 start kill switch, it didnt have the same adapter as mine so i had to use the one for the 06 and solder everything together. its not working. how did you get yours to work? thanks bud.

1000rr:
Yellow/Red = ST
Blue/White = HL
Black/Red = BAT4 (+)
Black = IG
White/Black = BAT2 (+)
600RR:
Yellow/Red = Starter Relay Switch = ST
Blue/White = power for the headlight = HL
Black/Red = Headlight Relay Power = BAT3
Black = Engine Stop Relay = IG
White/Black = Stop Power = BAT
Black/Yellow changes to White/Green. White/Green comes from a Fuse. For Brake light
Black/Green changes to Green/Yellow. This goes to the Tail Light.

sorry to piss on your cornflakes jeff but youre supposed to take the pins out of the 1000rr connector and press them into the 600rr connector, no soldering. whos wiring did you follow?

i had to cut and solder cause the connecting pins wouldnt fit in the oem 06 rr harness. no big deal on that part though..
the switch was off an 07 600rr.

and youre sure youre wiring is good yeah?

yeah i think so. only hing is the black wire. on the 06 it loops to the starter, the 07 it doesnt and i cant figure out what to do. everything works except the start switch.

theres an extra wire from what i read for the brake switch, but it looks the same as the other black wire for the starter, have you tried swapping them round?

the one for the starter is a solid black and the one for the light is green and black and yellow ad black. but come to think of it, the brake light didnt work when i tried to hook it up, hummmmmmm. ill go see.

thats for an 06. the 07 is different. it doesnt have that blk wire running through it like that.
i already have both. but i cant figure out what the hell im doing wrong.
has to be in the wiring, either that or its in gear and the stand is down!!!!! is the headlight switchin off when you hit the starter button?
god ******* damn it. the kickstand is down. i have it on the rear stand and forgot to put it up. im sure thats it..... ill go find out and send you a pm. what time is itover there? its 4:36 am here.
its 8.30 am here!! oh my god ill piss myself laughin if its the side stand!!!

well, go on ahead and piss yourself. cause it was the side stand and it was in gear.... aint that a bitch?
 

·
Registered
Joined
·
598 Posts
best laugh ive had so far today jeff!!
 
D

·
Guest
Joined
·
0 Posts
you guys are going to love this shyt.......

so im trying to put on an 07 start kill switch, it didnt have the same adapter as mine so i had to use the one for the 06 and solder everything together. its not working. how did you get yours to work? thanks bud.

1000rr:
Yellow/Red = ST
Blue/White = HL
Black/Red = BAT4 (+)
Black = IG
White/Black = BAT2 (+)
600RR:
Yellow/Red = Starter Relay Switch = ST
Blue/White = power for the headlight = HL
Black/Red = Headlight Relay Power = BAT3
Black = Engine Stop Relay = IG
White/Black = Stop Power = BAT
Black/Yellow changes to White/Green. White/Green comes from a Fuse. For Brake light
Black/Green changes to Green/Yellow. This goes to the Tail Light.

sorry to piss on your cornflakes jeff but youre supposed to take the pins out of the 1000rr connector and press them into the 600rr connector, no soldering. whos wiring did you follow?

i had to cut and solder cause the connecting pins wouldnt fit in the oem 06 rr harness. no big deal on that part though..
the switch was off an 07 600rr.

and youre sure youre wiring is good yeah?

yeah i think so. only hing is the black wire. on the 06 it loops to the starter, the 07 it doesnt and i cant figure out what to do. everything works except the start switch.

theres an extra wire from what i read for the brake switch, but it looks the same as the other black wire for the starter, have you tried swapping them round?

the one for the starter is a solid black and the one for the light is green and black and yellow ad black. but come to think of it, the brake light didnt work when i tried to hook it up, hummmmmmm. ill go see.

thats for an 06. the 07 is different. it doesnt have that blk wire running through it like that.
i already have both. but i cant figure out what the hell im doing wrong.
has to be in the wiring, either that or its in gear and the stand is down!!!!! is the headlight switchin off when you hit the starter button?
god ******* damn it. the kickstand is down. i have it on the rear stand and forgot to put it up. im sure thats it..... ill go find out and send you a pm. what time is itover there? its 4:36 am here.
its 8.30 am here!! oh my god ill piss myself laughin if its the side stand!!!

well, go on ahead and piss yourself. cause it was the side stand and it was in gear.... aint that a bitch?
You ******* called me at 1:30AM to help fix the problem, and your kickstand was down? You motherfucker.

No way are you living this one down.
 

·
Registered
Joined
·
1,862 Posts
hahaha, thats probabaly going to happen to me when i put my fairings back on and try to start the bike.
 

·
Registered
Joined
·
6,774 Posts
i was in the same boat when i converted the kill switch from an NC30 to my PC37, i lost my hazard light switch but the bike will start but my headlights aren't working (WTF!!!), good thing i had the manual & was able to trace which wires got disconnected & after making a new connection it was back in business.
 

·
Registered
Joined
·
598 Posts
Still having a little chuckle to myself every so often about this jeff!! Thats the longest distance call for help you'll probably ever make for a non-problem!!!
 
1 - 20 of 37 Posts
Top