Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
118 Posts
Discussion Starter #1
i just recently did the valve adjustment on my 07. its got 34k on it. all stock. oil changed religiously every 4k with motuls or repsol full synthetic
and after the adjustment i tripled checked all my clearances and torqued everything down per spec and after reassembly and start up ive got a fairly loud ticking noise. i did a little bit of poking around with a stehascope but cannot really pinpoint the source. there is just way to many things that tick. i did pull the tensioner out completely and i used the OE tool from honda for removal and installation. i know that some of the older hondas had issues with the auto tensioners going bad but hadnt heard much on the newer ones. any ideas? thoughts? or opinions?


 
D

·
Guest
Joined
·
0 Posts
You should easily be able to tell if it's coming from the cam chain or the valves. See if the ticking is coming from near the location of the CCT.
 

·
Registered
Joined
·
118 Posts
Discussion Starter #3
its slightly more noticable on the left side of the bike but i've been in situations where noise has traveled before and thrown me off. its almost like an obnoxious injector tick. it stays in time with the rpms.
 
D

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Could just be an injector. They are quite noisy on our bikes. Might also be one or two valves not in spec and hitting the pistons.

The CCT would be causing the noise on the right side of the bike.
 

·
Registered
Joined
·
118 Posts
Discussion Starter #5
i do know that the tensioner is on the right side and i do understand that a valve tick would be either too lose and have too much clearance and cause a noise and i understand that not enough clearance would cause it to smack the piston but as stated the clearances were checked throughly. i will grab a video of the noise tonight if you'd like.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top