Honda CBR 600RR Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
42 Posts
Discussion Starter #1
I was riding around today and got on it from a light. Everything was smooth until about 80-110mph it felt as though the bike was chugging along so I immediately let off the throttle. It feels like I'm going over some rough road on the backside of the bike is the only way I can describe it. When I was in 5th gear and took it up to 115mph it felt smooth all the way through. Any ideas on what it may be? Bike is an 07' cbr600rr with 30k miles. Had the 16k mile service done and oil changes every 4k miles since I owned the bike (around 25k miles is when I bought it.) Any ideas on what it may be? I lubed the chain last week and the sprockets and chain looked good. I'm definitely no expert though lol.
 

·
Registered
Joined
·
1,341 Posts
Did you do the 20k service so they can check the valve clearance?
 

·
Registered
Joined
·
1,809 Posts
i doubt the valves would cause that... if it was motor you would feel it throughout entire RPM range...

Do you notice only at that those speeds? or does it happen at a certain RPM all the time...
Little more info would help if you can
 

·
Premium Member
Joined
·
13,137 Posts
First off, wtf are you thinking doing 110 on the street :sad3:

Your problem may have been caused by bad fuel, vacuum leak, spark plugs, loose electrical connection somewhere... basically a lot of things.

Start there and see how you go...
 

·
Registered
Joined
·
8,768 Posts
Was the motor having issues or was it a vibration like a unbalanced wheel?


Sent from my Motorcycle iPhone app
 

·
Registered
Joined
·
42 Posts
Discussion Starter #6
Kind of felt like an unbalanced wheel now that someone mentioned it. I dont feel it though in the higher gears at the same speeds though. I was doing 110 becaude it was an open straightaway and i just got off work from a 12 hour day haha
 
1 - 6 of 6 Posts
Top