Oxygen Sensor fault displayed. - 600RR.net
Exhaust & Fuel Delivery Tips on how to get the most out of your bike

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 04-19-2013, 07:40 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Boslow32's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 26
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Oxygen Sensor fault displayed.

Hi folks, I've got a RR-4 model.

And I was just wondering if anyone has some advice on how to diagnose which oxygen sensor is faulty?

The "FI" is displayed on the lcd panel along with a flashing red light, which displays a two long dashes followed by 3 shorts pulses which according to another thread means fault code 23, oxygen sensor heat element fault. Please note this only happens intermittently.

I understand there is two oxygen sensors 1 for cylinders 1/2 and another for 3/4 and that they are not the same part, therefore if I want to replace it myself I need to be able to detect which one is at fault.

Anybody out there got any ideas?

I was thinking a multimeter could be used to test for resistance on either sensor?

Thanks guys

Robin.


Sent from Motorcycle.com Free App
Boslow32 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-20-2013, 11:04 AM
Moto GP Racer
 
Bridge_Jumper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Land O' Cheese
Posts: 7,440
Thanks: 370
Thanked 1,167 Times in 990 Posts
Feedback Score: 5 reviews
you could try this to test them

2006 Honda CBR600RR Black Tribal Edition
2W1R - IceTitan
Bridge_Jumper is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-20-2013, 04:39 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Boslow32's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 26
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the link,

Yeah I tried that today and got a reading of 13.5 ohms from both sides, so I'm assuming either both are faulty or both are fine.

Just out of interest I got a fault diagnostic/code list from this forum but it was for a CBR Blackbird, will the codes be the same for mine? (CBR 600 RR 2004)

Also does anyone know how to reset the engine management/computer to remove the fault code?

I was planning to reset the ecu and remove the codes to see if it re-occurred.

All the best

Robin.


Sent from Motorcycle.com Free App
Boslow32 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome