05 PcIII installed now having issues - 600RR.net
Exhaust & Fuel Delivery Tips on how to get the most out of your bike

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 (permalink) Old 03-08-2007, 07:05 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
05 PcIII installed now having issues

just finished PcIII usb, filter and Hamaguchi full install.
I first had an issue when i was thrown error code 14 to which i reconnected the Number three injector and solved that problem.
Now onto the next issue.

I start the bike and the rpm's shoot straight to 5000-7500.
I have tried adjusting the throttle cables in everyway to make sure that wasnt the issue, but shouldnt it have done this before the PcIII was installed if the avbles were the problem?
Anyways does anyone know what could be going on? or has anyone else had this same issue?

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 03-08-2007, 07:27 PM
Post Whore Extraordinaire
 
snikwad's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Goldsboro, NC
Posts: 19,904
Images: 15
Thanks: 23
Thanked 29 Times in 28 Posts
Feedback Score: 16 reviews
did u set the 0% throttle position.
sound like thats the issue.

No more mod listing, shits is STILL too long

03 600RR > 04 1000RR > 06 R6V > 05 600RR > 06 R1 > 09 1000RR > 10 RSV4R :gun:
snikwad is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 03-08-2007, 07:39 PM
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 205
Images: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yep - throttle position sensor. Check your connections
fishnride is offline  
 
post #4 of 17 (permalink) Old 03-08-2007, 10:03 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
checked tps took off the entire pc system and now it will not idle with the stock ecu.... could i have messed something up? i have checked all the connections and still have the same problem....

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 03-08-2007, 10:14 PM
Moto GP Racer
 
TheX's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Austin Texas
Posts: 14,350
Images: 2
Thanks: 129
Thanked 2,470 Times in 1,721 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Probably from the adjustments you tried.
TheX is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 03-08-2007, 10:54 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i adjusted bad to the original location... any one else?

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 03-09-2007, 12:32 AM
Moto GP Racer
 
madbrown75's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Earth
Posts: 3,093
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Did you connect your PC to the right injectors? It goes on the bottom ones, not the first ones you see.

CBR RIDERS FOR LIFE
madbrown75 is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 03-09-2007, 06:55 AM
Post Whore Extraordinaire
 
snikwad's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Goldsboro, NC
Posts: 19,904
Images: 15
Thanks: 23
Thanked 29 Times in 28 Posts
Feedback Score: 16 reviews
^ yeah what he said.
you might wanna go on www.powercommander.com and try again, cause you definately missed a step somewhere.

No more mod listing, shits is STILL too long

03 600RR > 04 1000RR > 06 R6V > 05 600RR > 06 R1 > 09 1000RR > 10 RSV4R :gun:
snikwad is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old 03-09-2007, 08:11 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
they were on the lower injectors. not the upper. but even with the PC completely unpleggued it will not idle now. i checked and rechecked the TPS but it still will not idle.

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 03-09-2007, 08:35 AM
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 205
Images: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
When you turn the key to 'On', does a light blink in your instrument cluster? If so, your bike is throwing a code. You'll need to count the blinks and let us know or look it up in the appropriate Service Manual.
fishnride is offline  
post #11 of 17 (permalink) Old 03-09-2007, 08:35 AM
Post Whore Extraordinaire
 
snikwad's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Goldsboro, NC
Posts: 19,904
Images: 15
Thanks: 23
Thanked 29 Times in 28 Posts
Feedback Score: 16 reviews
did u do the green connector 1st, starting left to right, from the clutch side to the other?
then connect the TPS plug?
did u plug the OE connectors into the other end of the PC connectors?
Did you set the 0% throttle setting using the software?

You mustve missed a step, that swhy its fuctup.
just to be sure, double check to make sure your throttle isnt stuck open.

No more mod listing, shits is STILL too long

03 600RR > 04 1000RR > 06 R6V > 05 600RR > 06 R1 > 09 1000RR > 10 RSV4R :gun:
snikwad is offline  
post #12 of 17 (permalink) Old 03-09-2007, 02:36 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
when i get home from work im gonna go over every connection and see ifn something could be crossed or what not... and as of last night there were no codes being thrown. but ill let you know how it goes for sure.

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
post #13 of 17 (permalink) Old 03-23-2007, 07:48 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
so youll never want to hear what i did but im going to tell you anyways, i put two paper towels to keep something from falling into the Throttle bodies, and well i only pulled one out the first time. BUT i got the bike running and all i can say is WOW the pipe sounds amazing, but i need a custom tune. thank you all whoa tried at helping. and hopefully some one else can learn from my mistake.

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
post #14 of 17 (permalink) Old 03-23-2007, 07:51 PM
Moto GP Racer
 
TheX's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Austin Texas
Posts: 14,350
Images: 2
Thanks: 129
Thanked 2,470 Times in 1,721 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Glad you got it sorted, and thanks for the follow-up.
TheX is offline  
post #15 of 17 (permalink) Old 03-23-2007, 08:59 PM
Post Whore Extraordinaire
 
snikwad's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Goldsboro, NC
Posts: 19,904
Images: 15
Thanks: 23
Thanked 29 Times in 28 Posts
Feedback Score: 16 reviews
Quote:
Originally Posted by cbrcoop View Post
so youll never want to hear what i did but im going to tell you anyways, i put two paper towels to keep something from falling into the Throttle bodies, and well i only pulled one out the first time. BUT i got the bike running and all i can say is WOW the pipe sounds amazing, but i need a custom tune. thank you all whoa tried at helping. and hopefully some one else can learn from my mistake.
so u had a paper towel in there, lol thats a new one for me, hahah.
Gald its sorted out tho.

No more mod listing, shits is STILL too long

03 600RR > 04 1000RR > 06 R6V > 05 600RR > 06 R1 > 09 1000RR > 10 RSV4R :gun:
snikwad is offline  
post #16 of 17 (permalink) Old 03-23-2007, 09:34 PM
AMA Supersport Racer
 
indueng's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Montreal, QC
Posts: 536
Images: 20
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 5 reviews
hahaha. stupid crap always happens. I work in an engine overhaul shop for airplanes. once a engine came in for a 200$k overhaul because it swallowed a hammer a mechanic left next to the inlet. Yep, good thing it didn't swallow your towel.

"If you're not busting balls, you're shitting the bed" -Yours truly
indueng is offline  
post #17 of 17 (permalink) Old 03-24-2007, 12:03 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
cbrcoop's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sevierville,Tn
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yea its always something so small, oh well im loving it now..

WTB 05-08 street/track 600rr near Pensacola Florida....
cbrcoop is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome