05 cbr600rr loses power at certain rpm - 600RR.net
Engine Tech This forum will be dedicated for internal Engine threads , discussions, upgrades etc etc

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 02-16-2019, 03:38 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Rjlattuca's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
05 cbr600rr loses power at certain rpm

So hi everyone I have a 05 cbr600rr and when I am under a heavy load or WOT when the bike is accelerating it seems to
Lose power at 9000-10000 rpm then Comes back to life after 10000 rpm..then in between 120000-13000rpm it does the same thing again. Loses power. It only does it between those exact rpms every time. Please help if anyone has ever experienced this befor. Thank you
Rjlattuca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-17-2019, 03:44 AM
Knee Dragger
 
Ruby Racing's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Jersey, Channel Islands
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 34 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
These are just suggestions.

Sounds electrical, so check the plug caps are on securely, maybe put new spark plugs in if they haven't been changed in a while, they might be breaking down.

Also might be a sensor problem: air temperature sensors; water temperature sensors.

Possibly a loose wire? Hard to find, but start at the connections on the battery and make sure they are tight. Vibrations at certain revs might be enough to loosen them.
Ruby Racing is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-17-2019, 07:43 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Rjlattuca's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Thank you for the response. I am gonna put new plugs in it and do a coolant flush at the same time. I was told about this yellow ground block that may have a loose connection as well. Just have to find that and see as well
Rjlattuca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
05 cbr600rr. Loses power at certain rpm Rjlattuca New Members 6 05-16-2019 01:07 AM
2005 cbr600rr loss of power at certain rpm’s Rjlattuca New Members 0 02-16-2019 03:07 PM
Noise at certain RPM yellowneck Troubleshooting 12 05-18-2014 06:24 PM
03 Buzzy/Vibration at certain rpm? 13bRotary Troubleshooting 14 04-12-2012 11:07 PM
Bike loses power after warm... kpxgq Maintenance 12 07-31-2005 04:05 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome