I need help guys...please... - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 07-24-2008, 04:40 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I need help guys...please...

hey guys sorry for all the WTF... but i really need help. I changed my spark plugs and put in a new K&N air filter on my 06 cbr600rr and now my oil light and FI light stay on??? the oil light blinks 2 time every 3 secounds and the FI light just stays on...WTF man. i made sure i pluged back all the wires when i was done. What do you think i did wrong and what should i do.

Thank for your help.
black350z600rr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 07-24-2008, 05:20 PM
Knightslugger
Guest
 
Posts: n/a
2 blinks means MAP sensor problem on Gen1 and 2 CBR600RRs. might be different on Gen 3, i donno off hand. i don't have my reference here. 's at home.

2 1/2 second blinks is a code 2 (above)

1 1.3 second blink followed by a 1/2 second blink is a code 11 (Speed sensor issue).
post #3 of 8 (permalink) Old 07-25-2008, 10:58 AM
Knightslugger
Guest
 
Posts: n/a
i could have sworn i responded to this before.

2 blinks .5 seconds apart is a code 2 (MAP Sensor performance issue)

2 blinks 1.3 seconds apart is a code 11 (Speedometer circuit issue)

son of a bitch, i did!

https://www.600rr.net/vb/showthread.php?t=110383

come on guy, don't piss me off... double posting your complaint is not going to get you any more right answers...
 
post #4 of 8 (permalink) Old 07-25-2008, 11:08 AM
Back in the Day
 
Moeman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Central Florida
Posts: 51,143
Images: 665
Thanks: 2,026
Thanked 2,544 Times in 2,156 Posts
Feedback Score: 148 reviews
KS
Lets put a new policy in check *** Ask your question once you will get that answer and the answers for the rest of the questions that follow ***

***Ask the question twice and post multiple threads you wont get no answers at all ***



If it doesn't challange you it won't change you
Only two ways to live life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.
Moeman is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 07-27-2008, 02:22 PM
Knee Dragger
 
macko300exc's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Mentor, Ohio
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
1. check for loose/ poor connections at map (wires)
2. check for proper connection of vaccum hose (check for rubbed hose, cracks)
3.with key on, kill switch on; ceck for 2.7-3.1 volts at ECM connection B12(+) B26(-); incorrect voltage check wiring, if wiring is good replace MAP

i bet your vaccum hose is off, or just a bad sensor if the hose is on the map sensor correctly, trace it to where it connects to the motor. hope that helps
macko300exc is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 08-15-2008, 09:51 PM
fall down 7times get up 8
 
redridinghood11's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westland, usa
Posts: 1,479
Thanks: 52
Thanked 62 Times in 59 Posts
Feedback Score: 30 reviews
Quote:
Originally Posted by Knightslugger View Post
..........
https://www.600rr.net/vb/showthread.php?t=110383

come on guy, don't piss me off... double posting your complaint is not going to get you any more right answers...
hey knightslugger,
can't get to your linked comment above says needs an administrator


race/ride support 2004 & beyond

"fall down seven times, get up eight"



" can't stop stupid sir, i can only slow it down....."


redridinghood11 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 08-15-2008, 09:54 PM
Back in the Day
 
Moeman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Central Florida
Posts: 51,143
Images: 665
Thanks: 2,026
Thanked 2,544 Times in 2,156 Posts
Feedback Score: 148 reviews
Quote:
Originally Posted by redridinghood11 View Post
hey knightslugger,
can't get to your linked comment above says needs an administrator
The two threads got merged



If it doesn't challange you it won't change you
Only two ways to live life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.
Moeman is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 08-16-2008, 02:04 AM
fall down 7times get up 8
 
redridinghood11's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: westland, usa
Posts: 1,479
Thanks: 52
Thanked 62 Times in 59 Posts
Feedback Score: 30 reviews
Quote:
Originally Posted by Moeman View Post
The two threads got merged
thanx moe


one more suggestion or possibility as just revealed.........

the map sensor switch isn't mounted firmly & the bracket holding some of the wires along the fuel rail can be poorly mounted. this bracket can also bounce on the map sensor switch causing on/off problems as the switch searches due to being bounced bye bracket/wiring/whatever. once i got this corrected; bike is again running strong


race/ride support 2004 & beyond

"fall down seven times, get up eight"



" can't stop stupid sir, i can only slow it down....."



Last edited by redridinghood11; 08-16-2008 at 02:07 AM.
redridinghood11 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome