***need help*** bike wont start - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 09:54 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
***need help*** bike wont start

hey guys im really new to bikes, n mine wont start. when i put the key in n turn it on everything lights up normal, but when i push the start button, it jus clicks. please help! thanks guys!
adrenaline12055 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 10:08 PM
AMA Supersport Racer
 
murphdog1411's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 814, Pa
Posts: 1,330
Images: 94
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 1 reviews
charge the battery up and try again. also is the killswitch in the run postition? (by right handgrip)

murphdog1411 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 10:48 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by murphdog1411 View Post
charge the battery up and try again. also is the killswitch in the run postition? (by right handgrip)
thats not the problem, it clicks several times. when i try to start it.
adrenaline12055 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 10:53 PM
World Superbike Racer
 
ProWakeskater's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,635
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Quote:
Originally Posted by adrenaline12055 View Post
thats not the problem, it clicks several times. when i try to start it.
the clicking noise is the battery relay. It does that when your battery is dead/almost dead.

so charge it. try again. You may have to get a new battery
ProWakeskater is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 11:02 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by ProWakeskater View Post
the clicking noise is the battery relay. It does that when your battery is dead/almost dead.

so charge it. try again. You may have to get a new battery
foreal? i dont have a charger. man this sucks. you think i drained my battery cus i was trying to hook up some lights?
adrenaline12055 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 11:07 PM
World Superbike Racer
 
ProWakeskater's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,635
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 4 reviews
you serious bro? i think that is a duh question.
ProWakeskater is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 11:11 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by ProWakeskater View Post
you serious bro? i think that is a duh question.
hey man my bad im still new to whole bike thing, but thanks for the help man. i jus didnt think it would make a big difference.
adrenaline12055 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 08-26-2009, 11:13 PM
World Superbike Racer
 
ProWakeskater's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,635
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 4 reviews
yeah NP dude! glad to help you out. When I heard that clicking for the first time I freaked.
you dont need to buy a charger to get it running. Either bump start it or Jump it from your car!!

cheers bro!
ProWakeskater is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome