No turn signals or brake light - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 08-01-2010, 09:31 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 171
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No turn signals or brake light

I'm helping a friend out with his 03 CBR 600rr.

His bike has some aftermarket flush mount signals up front and had an aftermarket integrated brake and turnsignal tail light.

His brake light and turn signals do not work.

so I we decided to put the stock tail light and signals back on, thinking it was something wrong with the aftermarket taillight. Nope...

So I check the fuses behind the left fairing and they are good...

His High beams work, No Horn, no turn signals. The rear brake light is on when we put key in "ON" position, but if we hit the lever, either front or rear nothing...

Bike starts and run, Gauge Custer works, headlights on, middle eye works, highbeam works...

Please help!

Any ideas what to check?

'03 Honda CBR 600RR RED
Smoke LP Flushmount, Smoke LED Tail Light w/intergrated Turn Signals, Custom Fender Eliminator, Smoked WindShield, FX Bi-Xeon Projector, DDM HID,
TripageLED White LED Third Eye, Frame Sliders,
Rear Cowl, Acumen DG8 integrated in Gauge, Pazzo Shorty (Black w/Red Tab), Scotts Steering Damper, Mesh Installed in Farins, 05-06 Gixxer Mirrors w/Signal w/Smoked Lens w/Chrome Bulb, Yoshi RS-5 Slip-On Exhaust, Power Command III USB

Future Mods
Adjustable Rear Sets
Tommy600RR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 08-01-2010, 09:34 AM
World Superbike Racer
 
06silver600_rr's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Danbury CT
Posts: 1,677
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 42 reviews
the fuse behind the battery, and any pinched wires causing a short

Silver 06RR -SOLD

Watsen LED Flush Mounts - Rizoma Grips and Bar Ends
CA Integrated Tail Light - Ohlins Damper
Puig Double Bubble - Akrapovic Carbon Hex Slip-On
DDM 35w 6k HID - OEM Seat Cowl
Black/Black Shorty Pazzo's - OPP Carbon Fiber Rear Hugger
Tripage Pegs, 3rd eye - Vortex Gas Cap
Woodcraft Starter Cover - Power Commander III
BMC Race Air Filter
06silver600_rr is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 08-01-2010, 09:43 AM
World Superbike Racer
 
ProWakeskater's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,635
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 4 reviews
fuse behind the battery couldnt be it. Re-check the fuses behind the left fairing. The horn/brake light/turn signals run off the same fuse.
ProWakeskater is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 08-01-2010, 09:59 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 171
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I checked the fused next to battery its still good.

How about relay? Which one of the 3 is it? probably not the far right one, since that is the one for the engine correct?

'03 Honda CBR 600RR RED
Smoke LP Flushmount, Smoke LED Tail Light w/intergrated Turn Signals, Custom Fender Eliminator, Smoked WindShield, FX Bi-Xeon Projector, DDM HID,
TripageLED White LED Third Eye, Frame Sliders,
Rear Cowl, Acumen DG8 integrated in Gauge, Pazzo Shorty (Black w/Red Tab), Scotts Steering Damper, Mesh Installed in Farins, 05-06 Gixxer Mirrors w/Signal w/Smoked Lens w/Chrome Bulb, Yoshi RS-5 Slip-On Exhaust, Power Command III USB

Future Mods
Adjustable Rear Sets
Tommy600RR is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 08-02-2010, 08:00 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Not a relay, have a look at the wiring harness around the fuse, sounds like it has gone open circuit on you.

Have you tried swapping the fuse? sometimes they can look good but still be blown.
Nico is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 08-02-2010, 10:15 PM
Pocketbike Racer
 
z537z's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 254
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 10 reviews
This can also be a ground issue.
If you don't see 12V accross any of these, try it again with the black lead on the bike's frame. If it shows up then, it's the ground, usually something that fell off or opened up.
There's a shared ground wire between many components up front including lights, and possibly the rear as well. The grounding's a little different on the 03s from my 05...
Nico can probably help

__________________________________________

z537z is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 08-02-2010, 10:17 PM
Moto GP Racer
 
DepPravacion's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,219
Thanks: 223
Thanked 224 Times in 183 Posts
Feedback Score: 4 reviews
had similar issues,

it turned out to be a ground connection problem.

on the left side of the bike there are a set of green wires that gather to a common ground plug. check there for corrosion or signs of a short.
its amazing how many problems you can have and how much trouble it is hunting down a ground prob.


RIP PHATTY
05/08/1980-10/19/2010
VOTE RON PAUL 2012
DepPravacion is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 08-02-2010, 11:11 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 171
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Nico View Post
Not a relay, have a look at the wiring harness around the fuse, sounds like it has gone open circuit on you.

Have you tried swapping the fuse? sometimes they can look good but still be blown.

Turn out to be the fuse,
This is exactly what I tried to day... I pulled the old fuse out and put in a new one and everything worked again...

Thanks guys!

'03 Honda CBR 600RR RED
Smoke LP Flushmount, Smoke LED Tail Light w/intergrated Turn Signals, Custom Fender Eliminator, Smoked WindShield, FX Bi-Xeon Projector, DDM HID,
TripageLED White LED Third Eye, Frame Sliders,
Rear Cowl, Acumen DG8 integrated in Gauge, Pazzo Shorty (Black w/Red Tab), Scotts Steering Damper, Mesh Installed in Farins, 05-06 Gixxer Mirrors w/Signal w/Smoked Lens w/Chrome Bulb, Yoshi RS-5 Slip-On Exhaust, Power Command III USB

Future Mods
Adjustable Rear Sets
Tommy600RR is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 08-03-2010, 03:10 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Good to hear mate,

Dep:
That common ground point isn't on the 03,04 just the 05,06 (lucky I bought the 04 eh?)
Nico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome