'99 CBR600F4 Fuel Pump Leak - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 09-03-2010, 11:47 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pacific NW
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
'99 CBR600F4 Fuel Pump Leak

The other day I found a puddle of gas under my bike. It also won't idle without the choke, runs like crap, and dies when the throttle is applied. The bike is not running when it leaks -- just sitting there parked in the garage, key off. Takes about 15 to 20 minutes before it starts to drip. The fuel is coming out of the fuel pump's drain hose.

Going to check the pump's flow capacity this weekend, but it shouldn't matter if the pump is draining for no reason. Guess maybe some piece of mind that the pump may be defective in another way. Prefer to identify root cause and am not into blindly replacing parts with the hope that a issue will be resolved. Hoping someone might know what could cause the pump to drain.

Bike has a little over 15K miles, the fuel filter has never been replaced, I only run premium octane from major gas stations (primarily 76 and Shell) and never anything from places like Arco. At the moment the tank is only about a 1/3 full of gas. This is a carb model and not injected. Bike is stock with the exception of a K&N air filter and LED signals front and rear.

Thanks for letting me bend your ear.
swivelheadd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-03-2010, 11:54 AM
Demented
Guest
 
Posts: n/a
Maybe the gasket is bad?
post #3 of 3 (permalink) Old 09-03-2010, 07:53 PM
AMA Supersport Racer
 
thirdgenlxi's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bostic, NC
Posts: 1,408
Thanks: 1
Thanked 119 Times in 79 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You sure it's not the petcock leaking?? That's usually the first thing to leak...

-Jared

Black/Red '04 CBR 600 F4i - 304,500 miles and still kicking
Black '89 Accord LX-i sedan - 438,700 miles still running strong

States visited on my F4i


facebook.com/thirdgenlxi
thirdgenlxi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome