solid FI light and bog under gas - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 02:46 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
solid FI light and bog under gas

Just reinstalled a new motor in my 600rr. Hopefully everything was hooked up right, but im guessing not.

Issue:
When bike is turned on the FI light is solid
When I jump the wires and try and get a code the FI light doesnt blink it will stay solid or go away then come back
The bike sounds like it has a vacuum leak or something
When I give it gas it just bogs and doesnt rev for ****

Bike 06 600rr

Thanks
werkem is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 02:58 AM
Moto GP Racer
 
tenjin's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 8,768
Thanks: 36
Thanked 367 Times in 258 Posts
Feedback Score: 4 reviews
tps?
2 sensors on airbox?


DDM 55w 7k HID
Sliders
Black Vortex Rearsets
R&G Bar Ends
Black passenger pegs
JPR Shorty levers
Drive Systems Superlight rear sprocket +2
Drive systems front sprocket -1
EK 520MVXZ black chain
Arata Ti Slipon with Ti mid pipe
Pro-Bolts black fairing bolt kit
Versah RJL Brake pads
Flushmounts
fender eliminator
Pair Delete
Bazzaz AFM

tenjin is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:03 AM
Demented
Guest
 
Posts: n/a
Kickstand down, bike in neutral, turn the bike on. Tell us the code that flashes on the FI light.
 
post #4 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:25 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Demented View Post
Kickstand down, bike in neutral, turn the bike on. Tell us the code that flashes on the FI light.
kickstand is bypassed (track bike), do i disconnect the connection ?

thats the thing it doesnt flash ....

last time i went out there it was off then about 5 seconds later it came on
werkem is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:29 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok i disconnected the green kickstand connection that i have jumped

bike idled fine, even reved normal

it was a continuous 2 flash, which im guessing is
2 - MAP sensor vacuum hoses, or sensor itself

Any images on where these are
werkem is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:31 AM
Demented
Guest
 
Posts: n/a
The MAP sensor is located on the underside of your airbox. It's either broken, or if you removed the airbox recently, disconnected from either the plug or the vacuum hose at the sensor or intake.
post #7 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:31 AM
Moto GP Racer
 
tenjin's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 8,768
Thanks: 36
Thanked 367 Times in 258 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Quote:
Originally Posted by werkem View Post
ok i disconnected the green kickstand connection that i have jumped

bike idled fine, even reved normal

it was a continuous 2 flash, which im guessing is
2 - MAP sensor vacuum hoses, or sensor itself

Any images on where these are
the map is bottomish side, of the back (by the fuel tank) of the air box

ill see if i can find a pic


DDM 55w 7k HID
Sliders
Black Vortex Rearsets
R&G Bar Ends
Black passenger pegs
JPR Shorty levers
Drive Systems Superlight rear sprocket +2
Drive systems front sprocket -1
EK 520MVXZ black chain
Arata Ti Slipon with Ti mid pipe
Pro-Bolts black fairing bolt kit
Versah RJL Brake pads
Flushmounts
fender eliminator
Pair Delete
Bazzaz AFM

tenjin is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:33 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
so i have to remove airbox *walks back out to garage*
werkem is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:35 AM
Moto GP Racer
 
tenjin's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 8,768
Thanks: 36
Thanked 367 Times in 258 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Quote:
Originally Posted by werkem View Post
so i have to remove airbox *walks back out to garage*
nono, its out side / connect to


DDM 55w 7k HID
Sliders
Black Vortex Rearsets
R&G Bar Ends
Black passenger pegs
JPR Shorty levers
Drive Systems Superlight rear sprocket +2
Drive systems front sprocket -1
EK 520MVXZ black chain
Arata Ti Slipon with Ti mid pipe
Pro-Bolts black fairing bolt kit
Versah RJL Brake pads
Flushmounts
fender eliminator
Pair Delete
Bazzaz AFM

tenjin is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:35 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok i see the denso map sensor. so is there supposed to be a hose connected to the bottom of it ... i did have 1 extra hose that came from the little T section of hoses .. is that it ?
werkem is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 09-12-2010, 03:37 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
SHES ALIVE [email protected]#!#

thank you so much ... i had no idea where that hose went and was like oh well LOL

revs like a champ no FI light .... time to button it up do another oil change and test runs will be coming tomorrow around the block
werkem is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome