Bike started, but wont start again... - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 09-18-2010, 03:15 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 55
Images: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bike started, but wont start again...

I've checked all the threads titled "bike wont start" and tried almost anything. Do any of you guys have any insight on why my bike wont start?
Key in ignition in the on position, switched to start, in nuetral, kickstand down(or up). When i press the starter it sounds like the power clicks as if a fuse popped. I checked all the fuses and they are all good...
The bike was running, i turned it on and off maybe 5 times.
Then all of the sudden it stopped.
I was thinking maybe it had a short somewhere so i raised the tank again and searched but couldnt find anything?
Im getting clicks from these places. the bank angle sensor and the block in back... Then after that its like the battery is dead... then I notice when i wiggle the wires in the rear block the motor primes again and its ready to start but it just cycles, you hear a pop and then seems dead again.

Last edited by JDS3; 09-18-2010 at 03:19 PM.
JDS3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-18-2010, 03:33 PM
Demented
Guest
 
Posts: n/a
Check your battery. The clicking you're hearing is the starter relay. With a bad battery that is not strong enough to spin the motor, the relay will click like crazy.
post #3 of 3 (permalink) Old 09-18-2010, 03:55 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 55
Images: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I think its the ground to the battery i just toggled the ground to the motor and it started again... its either the ground to the motor or the ground to the junction block.
JDS3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome