No spark 2005 - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 13 (permalink) Old 12-20-2010, 10:52 PM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No spark 2005 ****fixed**** BAD ECU

Ignition relay turns on....but the fuel pump relay wont turn on. From the wire diagram the 12 low side comes from the ignition relay to the fuel relay ( the ignition is on feeding 12v to the fuel relay low side) if I send a chassis ground to the fuel relay ground it( the relay) turns on, sending 12v to the fuel pump.....soooo I've got a problem with the brown/black wire to the ecm. I'm not getting a ground from the ecm to fire the fuel relay???? I also have no spark at the plugs???? BAC is shorted at the 12c plugs (blue/gray) and I can hear the ignition relay click when I remove. Yes the kick stand switch is shorted and the ignition switch/run switch is working(bypassed) It's looking like a bad ecm, but I don't have any diagrams of what the ecm is putting out(12v or ground) Any ideas?? I have 12v at the injectors but the grounds are missing. The bike(05) has been sitting since 06. Fuel tank is on the way, with pump. I know I'm missing something....


Last edited by doofiep007; 01-01-2011 at 07:49 PM.
doofiep007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 12-20-2010, 11:08 PM
AMA Supersport Racer
 
ccs907's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Central WI
Posts: 1,419
Thanks: 2
Thanked 13 Times in 11 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
BAS is correctly mounted?

ccs907
ccs907 is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 12-20-2010, 11:11 PM
 
tripage's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: orlando
Posts: 14,330
Thanks: 598
Thanked 728 Times in 591 Posts
Feedback Score: 91 reviews
BAS is bypassed. All safeties are bypassed. BAS,kickstand,Clutch.




http://tripageled.com/store/
Owner
Tristan Page
[email protected]
[email protected]
Dual low / Dual High beam led headlights. OEM appearance
http://tripageled.com/store/index.ph...product_id=236
Integrated Gear Indicator installed inside your cluster
http://tripageled.com/store/index.ph...product_id=116
tripage is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 12-20-2010, 11:16 PM
AMA Supersport Racer
 
ccs907's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Central WI
Posts: 1,419
Thanks: 2
Thanked 13 Times in 11 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
nevermind.

ccs907
ccs907 is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 10:19 AM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm even open for the nevermind comments....I have a feeling it's something simple. I will be rechecking all the wires from/to the ecm to make sure i'm not missing something

doofiep007 is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 01:28 PM
AMA Supersport Racer
 
ccs907's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Central WI
Posts: 1,419
Thanks: 2
Thanked 13 Times in 11 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
ok here was my never mind.

the BAS is bypassed correctly, because you said the Engine Stop Relay works... but how do you know it's completing the path to the Fuel Cut Relay? test or swap the engine stop relay to make SURE it's working properly. i know you said it works, but how did you verify that? i don't mean to sound critical.

the engine stop relay feeds the fuel cut relay.

as for your no spark... did you do anything under the clutch cover recently?

ccs907
ccs907 is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 01:37 PM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I know the relay works because I shorted the missing ground from the ecm to ground and the relay sent 12 to the fuel pump....but yes the fuel relay is getting 12v from the run/stop relay, so that part is all well.

Have not pulled the cases yet. Need to find out if I'm missing a ground at the ecm...for some reason I think they are related

And I've checked both yellow connectors and they both look mint

doofiep007 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 01:47 PM
AMA Supersport Racer
 
ccs907's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Central WI
Posts: 1,419
Thanks: 2
Thanked 13 Times in 11 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
alright. sounds like you're on the right track. check the wire, if the wire is good then find an ecm to swap. there's very little else involved in that circuit that sounds like it's malfunctioning. could be as simple as a punched pin...

A no spark generally means there's no voltage coming from the CKP (i mean IPG or Ignition Pulse Generator, but i call it a CranK Position sensor. i'll try to use the correct terminology here) sensor under the clutch cover either because it's fried, misaligned, or unplugged. generally it's misaligned. If you're getting zero spark all across the board, check that sensor because the ignition coils are driven directly by the ECM.

however... a fried ECM could very well cause BOTH problems...

ccs907
ccs907 is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 01:58 PM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
should have a ecm by the end of the week, it almost seems like i'm missing a ground on the ecm......no ground to the fuel pump (I think it's pin A20) but I don't have the manual in front of me. And I also don't have a ground going to each coil from the ecm. fresh battery and new starter and ground leads to the battery(They were cut)

doofiep007 is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 01:59 PM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
And it turns over fine...def not a voltage problem

doofiep007 is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 06:44 PM
AMA Supersport Racer
 
ccs907's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Central WI
Posts: 1,419
Thanks: 2
Thanked 13 Times in 11 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
well there is the ground terminator block...

ccs907
ccs907 is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 12-22-2010, 06:49 PM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You mean the one on the left side frame....done. Checked all the ground and 12v on the wiring to the ecm and everything check out....they (the manual) says to replace the ecm so I guess I'll have to wait till it shows up

doofiep007 is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 01-01-2011, 07:48 PM Thread Starter
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Installed new ecu and it's runnin like a champ, got a 1000rr fuel pump coming and we should be set

doofiep007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome