jsut being cautious - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 01-29-2011, 08:06 PM Thread Starter
Pocketbike Racer
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 441
Thanks: 12
Thanked 11 Times in 6 Posts
Feedback Score: 1 reviews
jsut being cautious

i currently have an 08 honda cbr 600rr. the whole front end has been completely remove ie the air intake and forward headlights gauge and such. the battery has been put out and stabil put in with full tank of gas. the bike has been put up since mid december. i want to turn her on today and jsut wanted to her on. i tried turing her on and it wouldn't start
i did reconnect the bas and i do hear the fuel pump priming. i first started with the battery fresh off the tender * it's been on there since i told it out* and it would crank and i could hear the tick tick tick noise. it drained the battery dead. i put it back on the tender for about 3 hours and tried it again now it would jsut make a constant noise but no tick tick tick. can you guys give me some ideas on what i should try to do or look for the next time i try turn on the bike again.
and i smell gas when i'm trying to start her.

I rather die on my feet than live on my knees
I rather be judged by 12 than carried by 6
jling2967 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-29-2011, 10:36 PM
AMA Supersport Racer
 
jasonb's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: BACK ROADS, CT
Posts: 1,396
Images: 7
Thanks: 18
Thanked 26 Times in 20 Posts
Feedback Score: 1 reviews
It sounds like your battery isn't keeping a charge.
Maybe your tender isn't working? See what happens if you buy a new battery
put that in and try it out see if it does the same thing if it does then it's the stator.

2006 CBR 600rr All BLACK- SOLD 41,000 miles...
2011 Bmw S1000rr YELLOW
jasonb is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-01-2011, 07:36 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Dead battery - and now a flooded engine.

Get a new battery and hold the throttle all the way open then crank her, it may take a while but she should start.

If it starts to sound weak when your cranking it take the battery out and recharge it, agm batteries generally don't like being run into the ground.
Nico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome