Bike wont get fuel or spark?? Searched but found nothing like it - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 02-25-2011, 08:44 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bike wont get fuel or spark?? Searched but found nothing like it

ok i have a 2004 600rr i just bought. it was wrecked but it drove just fine and even started after i shut it off. 2 days passed whent to start it and it wouldnt even fire. so i sprayed in some starting fluid..nothing. so i pulled plugs and they are dry checked for spark nothing. i also dont hear the fuel pump.... i tried putting the kick stand up. put in neutral tryed out of nuetral tried holding brake tried holding clutch nothing....any help would be greatly appriciated.
muzzy12r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 02-25-2011, 10:09 PM
Pocketbike Racer
 
Join Date: Nov 2009
Location: Maryville TN
Posts: 265
Thanks: 1
Thanked 30 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Is your kill switch set to "run" ? (We've all forgotten that at least once)
checksix is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 02-26-2011, 06:59 PM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by muzzy12r View Post
ok i have a 2004 600rr i just bought. it was wrecked but it drove just fine and even started after i shut it off. 2 days passed whent to start it and it wouldnt even fire. so i sprayed in some starting fluid..nothing. so i pulled plugs and they are dry checked for spark nothing. i also dont hear the fuel pump.... i tried putting the kick stand up. put in neutral tryed out of nuetral tried holding brake tried holding clutch nothing....any help would be greatly appriciated.
Engine stop relay.
Nico is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 02-26-2011, 10:13 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the kill switch is on. it wont turn over without it on.....what is the engine stop relay??
muzzy12r is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 02-26-2011, 11:53 PM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by muzzy12r View Post
the kill switch is on. it wont turn over without it on.....what is the engine stop relay??
Left hand side under the ram air cover, you will find three relays, your after the one closest to your tail light.

Item number 9:
http://www.ronayers.com/Fiche/TypeID...p/WIRE_HARNESS
Nico is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 02-27-2011, 11:41 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks for the info but turns out the gauge cluster plug in was a little loose and would not let the fuel pump or coils work. i found it very odd but glad i found the problem
muzzy12r is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 02-27-2011, 11:58 AM
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by muzzy12r View Post
thanks for the info but turns out the gauge cluster plug in was a little loose and would not let the fuel pump or coils work. i found it very odd but glad i found the problem
I hope you are talking about the gray or blue quick plug on the left side of the bike....

doofiep007 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 02-27-2011, 12:27 PM
Pocketbike Racer
 
Join Date: Nov 2009
Location: Maryville TN
Posts: 265
Thanks: 1
Thanked 30 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Interesting. Add one to the "what to do if my bike won't start" list.
checksix is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 02-27-2011, 03:14 PM
AMA Supersport Racer
 
doofiep007's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Clermont
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It can't start because the bas is wired through those connections

doofiep007 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 02-27-2011, 03:59 PM
Knee Dragger
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 120
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by muzzy12r View Post
thanks for the info but turns out the gauge cluster plug in was a little loose and would not let the fuel pump or coils work. i found it very odd but glad i found the problem
Sometimes the simplest fix = the best solution... or however that saying goes.
Stevolution is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome