Bike won't idle. - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 05-25-2011, 03:48 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: May 2011
Location: FWB, FL
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bike won't idle.

I have a 04 cbr600rr. last month I laid it down on the left side, only some plastic damage. Road home just fine. Week later start the bike after it warmed up it died on me. i can start it and give it gas but it wont idle. the idle adjustment is not screwed out. Not sure what could be the problem. Any advice would be great. thanks.
peedo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-26-2011, 09:26 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Is it throwing any DTCs?
Nico is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-26-2011, 09:33 AM
AMA Supersport Racer
 
Tim600RR's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Rochester, NY
Posts: 572
Images: 16
Thanks: 31
Thanked 8 Times in 7 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Did the idle adjustment cable take any damage when you laid it down? Maybe it got stretched?



2003 600RR - 34,100 Miles
Tim600RR is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-26-2011, 07:15 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: May 2011
Location: FWB, FL
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
DTC?

It idle's for a good wile, when the bike warms up it shuts down.
peedo is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-26-2011, 07:42 PM
Knee Dragger
 
Mlauderdale1000RR's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 129
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Have you looked at the idle screw and cable?
Mlauderdale1000RR is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-26-2011, 11:24 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: May 2011
Location: FWB, FL
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I noticed a that I was messing with the nob around the screw. I messed with the screw and the bike stayed idling. Thanks everyone for the info you provided. Glad i joined this site.
peedo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome