Race bike started two weeks ago now will not - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 05-28-2011, 06:33 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Feb 2005
Location: Northern Virginia
Posts: 157
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Race bike started two weeks ago now will not

Ok two weeks ago I fired up my 2008 600rr race bike and let it run for 15mins and then turned it off. Left to travel for work for two weeks and when I came back to fire up my bike again nothing. There is power so the battery is working and it attempts to start but I don't hear the fuel pump engaging. I removed the race plastics and looked at my power commander and it was not getting any power so I removed it and plugged all the stock connections back up. Attempted to restart the bike and still nothing (No sounds from the fuel pump) I thought maybe it's a bad fuel pump so I replaced the fuel pump with a new one. NOTHING. Swapped out my ECU with another one. NOTHING. Also checked all of the fuses and relays and all are fine. Went ahead and replaced all of the relays and fuses just to be safe and still NOTHING.

I have a stock spare wireharness sitting around as a last resort. Anyone else have this happen?

I need to be at Cornerspeed at VIR Monday morning so I have till late Sunday afternoon to get this fixed.

Would appreciate any advice.

AMSOIL/NGK Dealer
If you are interested in AMSOIL, NGK, mother's detail products at dealer cost contact me and I'll tell you how.

Current bikes:
2009 Ducati Monster 1100 (Race)
2012 Ducati 848 EVO Corse (Race)
2011 Ducati 848 EVO (Street)
2009 600rr (Track)
2008 600rr (Track)
2003 RC51 (Street
DC-MOTO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-29-2011, 07:21 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Do you own a multimeter?

You just need to find out why your fuel pump isn't turning on... could be an issue with the BAS if you still have it connected, or a grounding issue or just a broken wire. You will need the multimeter to figure out which one...
Nico is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-29-2011, 08:52 AM
Moto GP Racer
 
NewRedRider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Montgomery, Al.
Posts: 11,433
Images: 24
Thanks: 47
Thanked 129 Times in 107 Posts
Garage
Feedback Score: 3 reviews
Nico's right. You gotta get your hands on a multimeter and stop guessing. There are several things that can hold out the fuel pump.

BAS
Engine Stop Switch (You did check to make sure it's on Run right? )


NewRedRider is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-29-2011, 12:18 PM
Moto GP Racer
 
MikeyP's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Austin, TX
Posts: 3,308
Thanks: 263
Thanked 263 Times in 203 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Quote:
Originally Posted by NewRedRider View Post
Engine Stop Switch (You did check to make sure it's on Run right? )
My thoughts as well, since it wasn't mentioned by the OP.

2008 CBR 600RR #1 (Graffiti) street
2008 CBR 600RR #2 track
CMRA #599


Quote:
Originally Posted by MikeyP View Post
Unfortunately bikes fall over. It's in their nature.
It's our job to keep them upright, but we are only men.
MikeyP is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome