Engine cut out - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 06-06-2011, 10:47 AM Thread Starter
ryo
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Engine cut out

Year: 2007
Exhaust: stock
Mileage: 10800km
Last service: 6000km 6months ago

Problem: I was riding along during the middle of the night about 5 mins into my ride. Outside, it's about 10 degrees Celsius.
I was turning into a corner on 2nd gear and the engine just cut out.
I pull it to the side and try to restart it.... nothing.
Double checked everything: stand is up, gear is in neutral, engine cut-off switch is not flicked on. Still nothing. Just the ignition sound.

Engine Temp was around 76 degrees Celsius.

So I switched off everything, took the key out, and tried everything from the beginning.
This time I noticed that the red light to indicate the fuel injection system is off.
So I switched the key off then on again, still nothing.
Did it again, the red light comes on, but still can't start the motor.

This trying and re-trying occurs for a good 2mins, sometimes the fuel injector light goes on, sometimes it's not there. Keep doing this until it eventually starts again.

One thing I did notice. When I started the engine the first time, it was having difficulties. Can't remember if the fuel injector light was on or not.

Any thoughts would be appreciated.
ryo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-06-2011, 11:10 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Check your battery connections mate...

It may also be worth taking the bike down and seeing if there is anything stored in the ecu's memory to help narrow down what may have caused your problem...

Could be the cam pulse generator, ignition pulse generator, any of the primary or secondary injectors...

Still living in melbourne?
Nico is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-06-2011, 06:25 PM Thread Starter
ryo
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah mate still in Melbourne,
Some decent roads about.

I'll be sure to give the bike a check.
This morning, she started up fine, so I'm a bit perplexed.
ryo is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 06-07-2011, 10:16 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
In the 4 months that I lived in Melbourne, I put about 20,000k on my (now deceased - blown donk) 91 CBR250RR going up and down Arthurs Seat....

Definitely sounds like a loose connection somewhere...
Nico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome