Bad Battery??? - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-22-2011, 10:27 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bad Battery???

Hey guys, rode my bike to work today without any problems. When i got off work, it started up just fine and I went home. Let my bike set for about 20-30 minutes then went back out to start it up and it wouldn't start.

It's hard to describe the noise it's making when trying to start it. So i took a video of it for you to see/hear. My guess is the battery is bad, but wanted to run it by you guys first to get your thoughts.

Thanks in advance!


'09 CBR 600 RR
2200 miles on it
stock
bostonPro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-22-2011, 10:35 PM
World Superbike Racer
 
Gashuffer's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chicago Burbs
Posts: 1,718
Thanks: 96
Thanked 93 Times in 87 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Ugh very odd.....doesn't sound like a dead battery to me though....mine just wont turn over if the battery dies.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man to fish; and you have fed him for a lifetime.
Gashuffer is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-22-2011, 10:42 PM
AMA Supersport Racer
 
cbRacer's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Queretaro, MEXICO
Posts: 1,037
Thanks: 3
Thanked 34 Times in 32 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my bike once did that exact noise that yours made at the start of the video and it turned out to be that my battery connections were loose check them out bro.

06 CBR 600RR..... life is too short for traffic....

06 CBR 600RR
93 300ZX

If you love your bike, let it go. If it comes back to you, you just highsided...
cbRacer is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-22-2011, 11:00 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Checked out the battery connections and they were solid. I put my trickle charger on it. It was only on there for 10 (maybe 15) minutes and the trickle charger indicated it was fully charge. Tried to start it up again and it started right up.

Very weird. I'm a little scared to ride it to work tomorrow. I would hate for the same thing to happen again while the bike is not at home. It would be a pain to get it back home.
bostonPro is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-23-2011, 05:08 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
You can bump start it if the battery dies again, with the bike on, just put her in second gear hold the clutch in and get up to a slow jog, let the clutch out and the engine will turn over - just grab the clutch again as soon as it starts.
Nico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome