stock 06 sat a long time, should i run a FI cleaner thru the system? - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 06-26-2011, 07:44 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
stock 06 sat a long time, should i run a FI cleaner thru the system?

bike is hesitating like its starving for fuel around 5-6k. everything feels very smooth but it just kinda falls on its face when rolling on the throttle pretty hard. i was told the bike had been sitting for quite some time. it fired right up and idled like a sewing machine so i didnt drain every drop of fuel when i got it because it was practically empty. but after filling up (the first and only time) it started doing this. i was just wondering if a FI cleaner could solve the problem. the bike is completely stock with 4500 miles.
chart102 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 06-26-2011, 08:00 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hahaha, ive officially had my first dumba$$ moment. The FI indicator is lit on the monitor. im 100% un-savvy on these bikes as ive only raced mx. obviously the problem lies in my FI's but the question still remains. do i take them apart and clean them or can a cleaner do the job?
chart102 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 06-26-2011, 09:18 PM
AMA Supersport Racer
 
SuperBrute's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Philadelphia
Posts: 1,489
Images: 1
Thanks: 55
Thanked 81 Times in 65 Posts
Feedback Score: 27 reviews
SuperBrute is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 06-27-2011, 05:01 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by chart102 View Post
hahaha, ive officially had my first dumba$$ moment. The FI indicator is lit on the monitor. im 100% un-savvy on these bikes as ive only raced mx. obviously the problem lies in my FI's but the question still remains. do i take them apart and clean them or can a cleaner do the job?
First thing I would look at is the code that its throwing, after that you can look at what is causing the problem
Nico is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 06-27-2011, 06:53 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
code? i only found the "FI" lit up, i dont know anything about codes for these bikes or where/how to check them. time to do some more searching i guess, haha.
chart102 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-27-2011, 06:59 AM
Administrator
 
Nico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide
Posts: 13,137
Thanks: 135
Thanked 1,530 Times in 1,047 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Sticky in the troubleshooting section....
Nico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome