Starting problems - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-04-2012, 09:30 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Starting problems

hey guys, I have an 02 cbr600 f4i and it fired up no problem 2 days ago, now it wont start, i checked all my fuses, the BAS is in correctly, i pulled the plugs and they have spark, (may replace them anyways since it is apart) i have not tried to put it back together and start it yet. is there anything else i should check? oh the battery is brand new as well. the fuel pump primes when i turn it on. my friend said change the plugs, put it back together and try it, then if it doesnt work check the electrical stuff. am i on the right path or is there something i missed?
decomaryan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-04-2012, 09:31 PM
Moto GP Racer
 
Bridge_Jumper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Land O' Cheese
Posts: 7,440
Thanks: 370
Thanked 1,167 Times in 990 Posts
Feedback Score: 5 reviews
check your battery terminal connections. sometimes they are just loose enough they can cause something to not start
Bridge_Jumper is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-04-2012, 10:28 PM
Moto GP Racer
 
Str8_Lurkin's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Beach bum...
Posts: 3,205
Thanks: 34
Thanked 133 Times in 127 Posts
Feedback Score: 19 reviews
plugs should be fine... check ya battery for ample cranking voltage.


Is the gauge lighting when you turn the key?


<<Click HERE>>
Check out my NEW & Upcoming Company.
Producing and designing gear that you, the rider actually want.


Click HERE
f/s 03 trackbike, sharkskins , chrome rear
& MORE
.



03rr -FOR SALE
06yzf r6
- NEW
Str8_Lurkin is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-05-2012, 03:01 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Gauges light, fuel pump makes some noise.. all the normal stuff.
decomaryan is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-05-2012, 09:25 AM
Moto GP Racer
 
Str8_Lurkin's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Beach bum...
Posts: 3,205
Thanks: 34
Thanked 133 Times in 127 Posts
Feedback Score: 19 reviews
okay when you press the start button what happens?

I if you hear the relay click when you press the button then I would turn and check the voltage in the battery. And even disassemble the start button switch and give it a good cleaning.

When you say brand new battery... did you charge it properly as instructed in the manual?

If you did not properly charge it then that is the issue.


<<Click HERE>>
Check out my NEW & Upcoming Company.
Producing and designing gear that you, the rider actually want.


Click HERE
f/s 03 trackbike, sharkskins , chrome rear
& MORE
.



03rr -FOR SALE
06yzf r6
- NEW
Str8_Lurkin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome