Cooling Fan isnt turning on - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 09-29-2005, 12:17 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Cooling Fan isnt turning on

Alright I have a problem, my fan stopped turning on. It usualy gets to the normal 220 degrees mark and turns on but isnt anymore and was wondering if you guys have any idea.

One thing that might of caused this and I didnt think it did anything was. The other night I was leaving this parking lot, and since it was late, they put up a chain thing across the entrance, and I was goign out the entrance, cause it was closer, and didnt see the chain drooping down below, so I luckily it was drooping, and my front tire went right over then it got caught up behind my front tire and hit the front fairings. It didnt do much but did crack the front right side a little bit. I just thought it didnt do anything, everything seemed to be in check, but now my fan wont turn on. I dont know if it is has anythign to do with that, but that is the only thing that has happened to my bike.

So if anyone has any suggestions on things i could check i would really appreciate it. Thanks alot.

Katon
Katonc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 09-29-2005, 12:20 PM
Moto GP Racer
 
GA_RR's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Bethlehem, GA
Posts: 4,456
Images: 340
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check your fuses first, the most common thing that would cause this issue.

Randal Graves: There's nothing more exhilarating than pointing out the shortcomings of others, is there?
GA_RR is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 09-30-2005, 12:03 AM
Training Wheel Hero
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If your fuse is good, it most likely is the fan motor relay located on the outside of the left side air intake duct.
scuzmuz is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 09-30-2005, 03:35 PM
Mig
Bike Of The Month - 09/05
 
Mig's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Portugal
Posts: 1,609
Images: 73
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Disconnect the ground whire from the fan.... and touch the radiator or something on the bike with grounded. If the fan starts then it's ok and you should check the fuses and the relay. If the fan doesn't work then its the fan that it not working.


06 1K RR
Arata Slip-on
Mig's $.50 FE
Mirrors block off covers
Rear Seat Cowl
Mig is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 09-30-2005, 05:58 PM
Over the berm, and thru the woods, to grandmothers house we go...
 
flamedRRider's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Beaufort, SC
Posts: 1,220
Images: 70
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check to make sure you didn't push the radiator into the fan.

04' 600rr function over fashion at this point.
flamedRRider is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 09-30-2005, 06:24 PM
World Superbike Racer
 
LtcOliverNorth's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Rainy Seattle
Posts: 1,646
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm getting some LRG deja vu

2005 BMW R1200GS
2005 Kawasaki KLR650
1971 Honda CL350
LtcOliverNorth is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 10-01-2005, 01:09 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks guys for all the help. I am goign to look into it. I sure hope i didnt push the radiator into the fan. I am not to good with that stuff, so hopefully it is somewhat obvious to me. Thanks

Katon
Katonc is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 10-02-2005, 01:01 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well I fixed it. It ended up being that the radiator was pushed into the fan. But now I got it working. Thanks alot guys.

Katon
Katonc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cooling fan noise??? 07*double*R Troubleshooting 0 07-04-2006 02:29 PM
Check Your Cooling Fan! kiwi_ryder Maintenance 25 04-02-2006 09:28 PM
Any chinese guys on here, curious about.. powerranger Off Topic & Flame Thrower 17 03-22-2006 06:18 PM
cooling fan chattering joey t Maintenance 0 08-18-2004 01:34 AM
Cooling fan... Tonin Maintenance 7 04-14-2004 03:54 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome