Random Bike Failure (Wouldn't Start) - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 01-14-2014, 07:07 PM Thread Starter
Moto GP Racer
 
JonnieR's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sunny Los Angeles California
Posts: 2,538
Images: 4
Thanks: 16
Thanked 94 Times in 88 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Random Bike Failure (Wouldn't Start)

This morning I got on my bike to go to work only to see that I needed gas. So I stopped on my way to work to pump gas and after pumping the gas, I put the key back into the ignition, turn it to on, and try to start my bike while in neutral. It didn't start, instead it made the sound of a dead battery. So I had somebody push me up to speed so I could tart it up, which I did successfully and rode to work. Now, at work after it had been sitting for at least 5 hours I went down to see if it would start up, and it did no problem. This has never happened to me before, and this morning it cold started perfectly fine. Any idea why this would happen or is it just some weird random unfortunate one in a million thing? Thanks for the feedback!


Sent from Motorcycle.com Free App

You don't have to drag knee to go fast around a track!
JonnieR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 01-14-2014, 07:12 PM
AMA Supersport Racer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 624
Thanks: 31
Thanked 56 Times in 46 Posts
Feedback Score: 9 reviews
You may have a loose connection to the battery somewhere. Possible battery going out? Possible false neutral. Could be something in the tip sensor aswell. Could be quite a few things.

However, it most likely was just a freak incident. Keep an eye though if it happens again.
xcellflyer is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 01-14-2014, 07:52 PM Thread Starter
Moto GP Racer
 
JonnieR's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sunny Los Angeles California
Posts: 2,538
Images: 4
Thanks: 16
Thanked 94 Times in 88 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by xcellflyer View Post
You may have a loose connection to the battery somewhere. Possible battery going out? Possible false neutral. Could be something in the tip sensor aswell. Could be quite a few things.

However, it most likely was just a freak incident. Keep an eye though if it happens again.
If anything it's probably the battery going out, it's never on a tender and sometimes sits for a long period of time. It's died once before, but it just fully died. Plus, I've had the bike for 7 months now and idk when the battery was put in. Thanks.


Sent from Motorcycle.com Free App

You don't have to drag knee to go fast around a track!
JonnieR is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 01-14-2014, 09:42 PM
Knee Dragger
 
Joe81's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: South Florida
Posts: 242
Thanks: 5
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So you posted to answer your own question..?

Joe81 is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 01-14-2014, 10:09 PM Thread Starter
Moto GP Racer
 
JonnieR's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sunny Los Angeles California
Posts: 2,538
Images: 4
Thanks: 16
Thanked 94 Times in 88 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Joe81 View Post
So you posted to answer your own question..?
No, the battery thing is an OPTION. Maybe someone knows EXACTLY what it was or has experienced it before. Bikes starting up perfectly fine now, so still no idea as to what caused it.


Sent from Motorcycle.com Free App

You don't have to drag knee to go fast around a track!
JonnieR is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 01-14-2014, 10:12 PM
BOTY 2014 Winner
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,626
Thanks: 14
Thanked 1,056 Times in 860 Posts
Garage
Feedback Score: 3 reviews
Check your connections. Could be something loose
wibbly is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 01-16-2014, 06:21 PM
Knee Dragger
 
Join Date: Nov 2012
Location: Israel
Posts: 236
Thanks: 8
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
it sounds similar to my thread
https://www.600rr.net/vb/showthread.php?t=416961
are you showing the same symptoms?

elul21 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 01-16-2014, 07:01 PM Thread Starter
Moto GP Racer
 
JonnieR's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sunny Los Angeles California
Posts: 2,538
Images: 4
Thanks: 16
Thanked 94 Times in 88 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Maybe but it's only happened once so far, and it happened after I had been riding and just turned it off for a couple minutes. Idk, I'm thinking it was just a random freak occurrence but if it happens again I'll post about it.


Sent from Motorcycle.com Free App

You don't have to drag knee to go fast around a track!
JonnieR is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 01-16-2014, 07:14 PM
Knee Dragger
 
Join Date: Nov 2012
Location: Israel
Posts: 236
Thanks: 8
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by JonnieR View Post
Maybe but it's only happened once so far, and it happened after I had been riding and just turned it off for a couple minutes. Idk, I'm thinking it was just a random freak occurrence but if it happens again I'll post about it.


Sent from Motorcycle.com Free App
thats what i thought exactly, and exact thing happened to me, i turned it on drove for about 100ft, turned it off, tried again and boom didnt work

elul21 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 01-22-2014, 03:46 PM Thread Starter
Moto GP Racer
 
JonnieR's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sunny Los Angeles California
Posts: 2,538
Images: 4
Thanks: 16
Thanked 94 Times in 88 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Elul21, have you checked your battery? I got mine checked, and although it turns my bike over just about every time, sometimes after I do something like fill up for gas, or something else, it won't start so I got it checked out. At first it read that it was weak, but then it went to dead. I need to charge mine and see what happens, but I probably need a new battery! That's probably you're problem as well!


Sent from Motorcycle.com Free App

You don't have to drag knee to go fast around a track!
JonnieR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome