03 600RR FI fuse blowing - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 03-12-2014, 05:49 AM Thread Starter
Pocketbike Racer
 
NHayes815's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: SoCal
Posts: 470
Thanks: 58
Thanked 25 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 600RR FI fuse blowing

Start off by saying I always hoped I would never have to start a thread here but it has come to it.

2003 600RR
Motion Pro Revolver
Motion Pro Kill Switch
Annitori RL Quick Shifter
PC III

Problem
key on, kill switch on, no fuel prime, will crank
20 amp FI fuse under seat keeps blowing

Possible Causes
Short somewhere
Fried ECM

Fixed problem
found that my fan had cut wires to my spark plugs and most likely shorted them out causing the fuse to blow

Troubleshooting
1) Visually inspected wires briefly (got out of school at 8:30 so was working with lights)
2) Doing through inspection of wires tomorrow with multimeter
3) going to disconnect PC III Annitori QS as well to factor them out

Questions
1) Is there a way to check the ECM to see if it is fried other than replacing it?
2) Is the Black and white wire that connects the ECM to injectors, spark plugs, fuel cut relay and other things a ground and should it be close to 0 ohms when checked against - batt?



This is all I can think of right now but I will probably add a few things tomorrow that I have forgotten. Always open to advice or if I just seemed to look something obvious over.
NHayes815 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-12-2014, 03:11 PM Thread Starter
Pocketbike Racer
 
NHayes815's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: SoCal
Posts: 470
Thanks: 58
Thanked 25 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
OK problem appears to be solved I traced the short to somewhere in the PCIII system so it has been removed and the bike seems to be fine, going to give it some time on the road cause I have seen other people say the problem randomly appears. But during my testing I had a short with the PCIII hooked up and as soon as it was removed the short was gone and the bike runs again.
NHayes815 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome