Random metal noise - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 07-06-2014, 08:06 AM Thread Starter
Pocketbike Racer
 
Domia's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Milano, Italy
Posts: 381
Thanks: 12
Thanked 36 Times in 33 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Random metal noise

At first i was thinking that the noise was coming from the little key(sprocket lock) hitting the handlebar but after seeing a couple of the video it is not the source of it.
The noise come up randomly and is like a metal washer vibrating on another metal surface. you can hear it watching this video;first time that you can hear it is at 0:08:

Bike is an 08 an run fine; any idea?
Domia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 07-15-2014, 04:24 PM
Training Wheel Hero
 
AndyNixon185's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Tauranga NZ
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got an unknown noise from mine too. Is it similar to yours?




45 secs, 1 minute, pretty much every 10 seconds after that. My GoPro is above the exhaust so its probably related to that though.
AndyNixon185 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 07-15-2014, 09:10 PM
Pocketbike Racer
 
blkcavy98's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Niagara Falls, Canada
Posts: 427
Thanks: 3
Thanked 34 Times in 31 Posts
Feedback Score: 1 reviews
As for yours domia I have no idea. But for yours Andy it sounds like a heat shield

Sent from Motorcycle.com Free App
blkcavy98 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 07-16-2014, 06:39 PM Thread Starter
Pocketbike Racer
 
Domia's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Milano, Italy
Posts: 381
Thanks: 12
Thanked 36 Times in 33 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No is totally different Andy :), +1 for the heat shield also for me.
By the way, my bike is becoming a noise factory, now the noise in the video disappeared but in its place I've a noise coming up only a 7900rpm that disappear right away these rpm.
Seems like that the chain hit something but is really strange to me since I hear that high pinching noise only at that rpm. Anyone experienced the same "problem"?
Domia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome