Help Bike won't start - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 07-13-2014, 05:00 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help Bike won't start

I was riding my bike the other day and it worked fine. The following day it would not start. Here is a link to the video of what it does when trying to start it.


At first I tried the battery, thinking this was the issue. I took the old battery to Advanced Auto Parts and got them to see if the battery would hold a charge. It wouldn't, so I bought a new battery. Even when I put this one in the issue was not resolved. I also checked the fuses on the bike, and they were all good.

I then thought it could be a spark plug issue. So I replaced the 4 spark plugs. This turned out to also NOT be the issue either. The bike does display a "Fi" indicator light that is solid. When I bought the bike he had (still has) a PowerCommander III in it. I Don't have the USB cable, or program for it, but It seems to be fine.

Does anyone know what my issue maybe, or what I should try next?
Mech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-13-2014, 05:52 PM
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2014
Location: georgia
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
after the last ride did you do anything to the bike or have it in a place where something or someone could have messed with it? i had a similar problem before, i had been working on my bike put everything back together and tried to start it and the same thing happened, and it turned out a little 2 wire connector had come unplugged that i hadn't even touched
badwolf5515 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-13-2014, 07:21 PM
Training Wheel Hero
 
Sammy600's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Las Vegas
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Does your fuel pump prime?
Sammy600 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-14-2014, 08:34 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Badwolf: It is garage kept so I don't think anyone could have messed with it, however, I will glance over it again to see if any wires are disconnected.

Sammy: I just looked up how to test to see if the fuel pump is priming, I will start working on that in the next few days and Ill post back to see if that solves the problem.
Mech is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-23-2014, 08:45 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Checked the fuel pump elec. wire seems to be working fine. Any other ideas?
Mech is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-23-2014, 08:49 PM
Pocketbike Racer
 
blkcavy98's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Niagara Falls, Canada
Posts: 427
Thanks: 3
Thanked 34 Times in 31 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You checked the electrical for the pump but do you actually hear the pump prime? Do you use your kill switch to shut the bike off?

Sent from Motorcycle.com Free App
blkcavy98 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 08-03-2014, 12:00 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I finally gave in and brought to a shop. Apparently the guy who installed the Power Commander had it plugged into the wrong wire, and all of the electrical connections under the tank were corroded.
Mech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome