2005 CBR600RR doesnt start - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 10-11-2014, 01:35 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2005 CBR600RR doesnt start

Hey guys,

2 months ago i went on a long trip to the dragon, blue ridge, etc. about 3000 miles in all (had to ride in rain much - not sure if that affects my current situation). Last weekend, the first time i try to start my bike since the trip, the bike just blipped to half idle for half a second and stopped cranking. Starter still churning. It's been like that ever since, starter churns, bike doesnt crank. Never had issues before, bike is 7800 mi.

I tried to troubleshoot it my self to no avail. I got to the velocity stacks, don't feel any fuel spraying when starting the bike or flipping the kill switch (fuel pump is priming). Tried putting b12 injector cleaner in tank (1oz per gal). Then sprayed starter fluid into the air box. Still doesn't crank the engine (starter is churning). Replaced sparks as well (previous ones were a bit gunky). Sparks smell like there's gasoline in the cylinders. Tried the flooded cylinder procedure (wide open throttle while starting bike). No go with that either. Battery was charged, also tried boost and bump start. Wondering if anyone has any suggestions i would appreciate it.

Thanks.
ezryder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-16-2014, 01:08 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
pre weekend troubleshooting bump?

im thinking my next step would be to check the wiring and ground. maybe one of the connectors got corroded since i last rode it in the rain all day couple of months ago. also ive read some threads with a bad crank position sensor which sound similar to my problem.
ezryder is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-16-2014, 03:33 PM
Knee Dragger
 
aeo37's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Socal_IE
Posts: 138
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
how long was it sitting for? For my bike, it doesn't want to start when it has been sitting for 3 weeks.

What I do is hold the throttle open and hit the starter button. I would have to repeat this process for about a minute or so. Once you hear it start, don't let go. Hold it for a little bit and then ease off of the throttle. I hope this will help you
aeo37 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome