Bike wont start now any ideas? - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 11-24-2014, 11:55 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2014
Location: California
Posts: 63
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Bike wont start now any ideas?

Ive got an 03 cbr600rr and it cranks but wont fire... Idk wuts wrong with it. I was riding and it just died then it started for a brief second then died again and wont start now. It cranks but no fire. I can hear the fuel pump priming and no codes are showing. Any ideas?
Garyhenson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 11-25-2014, 11:57 AM
AMA Supersport Racer
 
Baltimoron's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 1,059
Thanks: 110
Thanked 129 Times in 111 Posts
Feedback Score: 9 reviews
Hello,

My first idea is searching for your problem. There are tons of threads about this issue and since you haven't provided any details it will be hard for anyone to diagnose.

https://www.600rr.net/vb/gtsearch.php...opics&ss=0j0j1

If you'd rather not do some research, my second idea is providing some more info about your bike/problem here. For example, I did some research and noticed you've posted other threads about separate problems you're having with your bike. Oil light, missing fuse box... One of the problems was your headlight not coming on, this may be evidence of an electrical issue. Your bike is old, the battery might be old. Is your battery old? new? have you tested it? Is it a Double A or Triple A?

Third and final idea. Take the bike to a certified mechanic.

"From the land of Pleasant Living"

Last edited by Baltimoron; 11-25-2014 at 12:12 PM.
Baltimoron is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 11-25-2014, 01:39 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2014
Location: California
Posts: 63
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
The battery is brand new, i fixed the oil light it was low on pressure and put a new pump in. The headlight relay is bypassed i found out so im fixing that to stock.
Garyhenson is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 11-25-2014, 01:54 PM
Knee Dragger
 
graffitiRR08's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Syracuse
Posts: 245
Thanks: 4
Thanked 34 Times in 33 Posts
Feedback Score: 1 reviews
date/mileage of last oil change
graffitiRR08 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 11-25-2014, 05:26 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2014
Location: California
Posts: 63
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
3weeks 300miles ago
Garyhenson is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 11-26-2014, 01:59 AM
Ldn
World Superbike Racer
 
Ldn's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,061
Thanks: 26
Thanked 334 Times in 273 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Troubleshooting a bike that won't start:

https://www.600rr.net/vb/showthread.php?t=474561

"I don't want to burden you with my problems... but I think I've outgrown my yacht."

:)
Ldn is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 11-26-2014, 02:02 AM
Ldn
World Superbike Racer
 
Ldn's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,061
Thanks: 26
Thanked 334 Times in 273 Posts
Feedback Score: 4 reviews
I need to point out one thing. Your Oil light will come on when the key is turned to the ON position and will stay on until the bike is started. This is the intended operation for the bike.

If your oil light ISN'T on with the key on and bike off, you may have an issue.

"I don't want to burden you with my problems... but I think I've outgrown my yacht."

:)
Ldn is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 11-28-2014, 08:52 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2014
Location: California
Posts: 63
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
It does come on, the post i did awhile ago for that light was because it stayed on, turned out to be a bad oil pump and speed sensor
Garyhenson is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 11-28-2014, 08:29 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Oct 2014
Location: California
Posts: 63
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Ok i got the bike running it was a loose relay i had to tighten the female leads to the prongs, but my headlight went back out and the bulbs are good, any idea where the relay is? I tested the fuel pump relay 20times before figuring out it wasnt grabing the prongs
Garyhenson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome