Help me please my 600r won't start - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 (permalink) Old 01-13-2015, 07:19 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help me please my 600r won't start

I have a 03 CBR600rr and it won't start. Yes, I've searched for similiar questions and answers on the forum before posting this. No luck. When it turn the key I hear the fuel pump prime and everything. The dash lights up and all. When I press the button all I hear is a click as if the battery does't have a good connection, the dash and lights go out, when released everything comes back on. I've changed the battery to a new fully charged one, I've changed the starter and bench tested it, which tested good. I've changed the starter solenoid as well but still only a click, a single click any ideas? I even tested to voltage at the starter which is 7.6v so I know there is a problem just need help pin pointing as to where. Any help would be greatly appreciated. Sorry if i posted in the wrong section.

Thanks.
Close2Perfect is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 01-13-2015, 07:41 AM
World Superbike Racer
 
Miweber929's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Woodbury, MN
Posts: 1,963
Thanks: 203
Thanked 565 Times in 446 Posts
Feedback Score: 1 reviews
The first thread in this section is a sticky by LDN and is all about troubleshooting a bike that won't start.

Go through that using your service manual and multimeter and come back with questions from there; this has been covered WAY too many times to keep going over and over.

Plus there is a sticky on it already........
Miweber929 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 01-13-2015, 01:27 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've been through all of them and none cover this issue.
Close2Perfect is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 01-13-2015, 09:52 PM
Moto GP Racer
 
cbrkat28's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Texas
Posts: 2,991
Thanks: 335
Thanked 396 Times in 376 Posts
Feedback Score: 0 reviews
couple questions out of curiosity:

will it push start?
what's the average running temperature?
how well do you know the maintenance history of the bike? (I'm guessing you aren't the original owner)
how many miles are on it?
did anything seem abnormal or unusual about it the last time it did start on it's own?

1971 Volkswagen 1302 (02.19.2015 - )

For Sale:
https://www.600rr.net/vb/153-07-13-rr...0rr-c-abs.html
cbrkat28 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 01-19-2015, 07:57 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No it won't push start.
Doesn't run last time it did the temp was 186 to 205.
Very well. I am not the original owner but I've had the bike for 6 years.
miles...32,485
Yes it was a slow start...barely started. the the 2 times after it started fine, then this issue.
Close2Perfect is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 01-19-2015, 07:58 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have changed the starter relay., Starter checked all fuses and tested the R/R all good.
I have even checked the voltage at the starter which is 7.4v. Ive tried jumping the wires at the relay and still one click.
Close2Perfect is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 01-19-2015, 07:59 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm going to bypass the ignition switch next although it seems to be working fine. I've checked the start/stop switch also all good. I'm stumped.
Close2Perfect is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 01-19-2015, 08:52 PM
Moto GP Racer
 
cbrkat28's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Texas
Posts: 2,991
Thanks: 335
Thanked 396 Times in 376 Posts
Feedback Score: 0 reviews
First off, those temps are kinda high if moving, mine runs at 172 except when warming up or at a stop light. I'm very far from being a mechanic but based off what you've said my instinct is that something is seized and the starter simply does not have the strength to turn it off.

1971 Volkswagen 1302 (02.19.2015 - )

For Sale:
https://www.600rr.net/vb/153-07-13-rr...0rr-c-abs.html
cbrkat28 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 01-19-2015, 08:58 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I thought seized too but why only 7.4v at the starter, It's supposed to get 12v there right? The motor turns I've checked that as well. I clicks like there is a bad ground, the same way a car does if the ground wire is loose on the battery. I'll open the clutch case and check in there since I recently replaced the clutches.
Close2Perfect is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 01-19-2015, 09:20 PM
Moto GP Racer
 
cbrkat28's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Texas
Posts: 2,991
Thanks: 335
Thanked 396 Times in 376 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I think push starting should make any starter issues irrelevant, and if it's in gear but will move when you pull the clutch then that's probably not the cause either...maybe the component that is supposed to take over once running is bad (can't remember the name atm)

1971 Volkswagen 1302 (02.19.2015 - )

For Sale:
https://www.600rr.net/vb/153-07-13-rr...0rr-c-abs.html
cbrkat28 is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 03-22-2015, 01:11 AM
Knee Dragger
 
SoDamnStreet's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Louisville Ky
Posts: 196
Images: 3
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any clues I am I the same boat I have tried everything out here read every thread or article I can find and still nothing but 1 click. Replacing starter In the next few days hoping this works.

SO DAMN STREET.

FAMILY 1ST M.C. LOUISVILLE KY
SoDamnStreet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome