2004 600rr wont start - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 04-30-2015, 03:02 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2015
Location: Northern Wisconsin
Posts: 134
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 6 Posts
Garage
Feedback Score: 2 reviews
2004 600rr wont start

Im working on a 2004 600rr that will not start. I received the bike non running and I replaced the spark plugs and the pick up. I have also bypassed the tip over switch. The bike has excellent spark and I know its getting fuel to the injectors. However, I dont think fuel is getting past the injectors. Plugs do not appear to be wet. With the key on their is 12.8v of power to the injectors. I also put 6v of power to the injectors and they click open.

All i have been able to get out of the bike is some smoke and one puff of flames out the exhaust. Very open to suggestions! Thanks
quig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-04-2015, 12:40 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2015
Location: Northern Wisconsin
Posts: 134
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 6 Posts
Garage
Feedback Score: 2 reviews
Anyone have a suggestion?
quig is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-04-2015, 02:05 PM
AMA Supersport Racer
 
Untamed Entity's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: PEI, Canada
Posts: 586
Thanks: 1,283
Thanked 158 Times in 146 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you tried cleaning the injectors?

"Opinions are like A**holes. Everyone has one."

- Untamed Entity -
Untamed Entity is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-04-2015, 11:58 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2015
Location: Northern Wisconsin
Posts: 134
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 6 Posts
Garage
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by Untamed Entity View Post
Have you tried cleaning the injectors?
I have not but when I hooked up power directly to them they sprayed a little bit of fuel out
quig is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-10-2015, 10:49 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2015
Location: Northern Wisconsin
Posts: 134
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 6 Posts
Garage
Feedback Score: 2 reviews
I have found the culprit... Blown head gasket.. Poured some Marvel down the cylinders(Assuming stuck rings) and it came right back out of the front of the head. Off with its head!
quig is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-14-2015, 05:00 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2015
Location: Northern Wisconsin
Posts: 134
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 6 Posts
Garage
Feedback Score: 2 reviews
Cylinder head is off and there is a lot of carbon build up!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20150512_222858_1431637151612.jpg
Views:	41
Size:	100.4 KB
ID:	153953  
quig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome