My tacho donīt work - CBR 600RR - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 08-08-2017, 06:08 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Alexandre's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My tacho donīt work - CBR 600RR

Hello everyone,
I have a kartcross with cbr600rr engine.
year: 2008
ecu and loom: hrc

The engine speed in the cluster dont work, stay on zero rpm.
I take the signal from tacho (yelow green wire) with a scope.
when the dashboard connector is pluged I have about 1v constants.
If it is off I have a square wave oscillating between 5v and 15v.

Will the ecu be broken or will it be the dashboard?

thank you

Alexandre
Alexandre is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 08-09-2017, 04:33 PM
World Superbike Racer
 
6hunnit's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: SoCal
Posts: 2,374
Thanks: 65
Thanked 298 Times in 280 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Is it just the tach that's not working or the entire dash?
You may just have a blown fuse.

Nothing of value comes easy, and nothing that's easy is of value.
-6hunnit

Riding Prayer - Thank you God for the privilege of riding, please watch over
us riders and bring us home to our families every day. Give me strength to obey the laws, and stay vigilant and focused.

6hunnit is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 08-09-2017, 06:09 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Alexandre's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It is just the tacho.
the fuses are good.

thanks

Alexandre
Alexandre is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 08-09-2017, 10:22 PM
BOTY 2014 Winner
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,591
Thanks: 14
Thanked 1,047 Times in 853 Posts
Garage
Feedback Score: 3 reviews
Have you tried a different dash? My suspicion would be that the problem is in the instrument.
wibbly is online now  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-10-2017, 05:32 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Alexandre's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I do not have anyone to lend me one.

I already bought another dashboard to try but it still has not arrived.

thanks

Alexandre
Alexandre is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-10-2017, 09:56 PM
Pocketbike Racer
 
C. Chaos's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: NM
Posts: 331
Thanks: 43
Thanked 59 Times in 50 Posts
Feedback Score: 1 reviews
"Dr. said you need a tachiadomy." lol.

I would definitely say you have a faulty dashboard. The clipped signal is coming from dashboard, not the ecu.
C. Chaos is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome