**video**Buzz/arcing noise following prime noise on startup - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 04-13-2019, 05:29 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Braaperino's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 14
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
**video**Buzz/arcing noise following prime noise on startup

I just finished flushing my coolant and noticed there's a weird noise. I did spill a little water while filling the radiator cap hole, I'm guessing some water trickled down the hose line next to the radiator cap and creating the arcing noise?

Has anyone else experienced this before?

1. I turn my key, sweeps correctly
2. Press skill switch
3. I hear the fuel prime up
4. Buzz /arcing sound for 2 seconds

I think it's coming from the left side
Maybe under tank?

Here's the link to the video
https://youtu.be/sqXe_uLe4KY
Braaperino is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-13-2019, 02:31 PM
Moto GP Racer
 
Join Date: Feb 2009
Location: shithole o' Nor Cal
Posts: 4,670
Thanks: 980
Thanked 638 Times in 595 Posts
Feedback Score: 1 reviews
if stock midpipe and cat assy., ......could it be your exhaust flapper valve motor cycling open/closed ?
(noisily, it needs some lube to the system of cables and pivots..)

Drive motor located left side of rear cowl by batt.compartment....with 2 cables running down to flapper valve system near bulgy douchebag part of exh.

also, be careful of flooding bike when start/stop if cold....these bikes WILL flood, and then it's a weird ritual to get them started again...

do this testing with bike fully warmed up only!
tary preisser is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-13-2019, 03:24 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Braaperino's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 14
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the response. I'm not sure but after just trying to locate the noise i feel it towards the center of the bike behind the cylinder heads, might be electrical.

😞

Quote:
Originally Posted by tary preisser View Post
if stock midpipe and cat assy., ......could it be your exhaust flapper valve motor cycling open/closed ?
(noisily, it needs some lube to the system of cables and pivots..)

Drive motor located left side of rear cowl by batt.compartment....with 2 cables running down to flapper valve system near bulgy douchebag part of exh.

also, be careful of flooding bike when start/stop if cold....these bikes WILL flood, and then it's a weird ritual to get them started again...

do this testing with bike fully warmed up only!
Braaperino is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-14-2019, 02:28 PM
Moto GP Racer
 
Join Date: Feb 2009
Location: shithole o' Nor Cal
Posts: 4,670
Thanks: 980
Thanked 638 Times in 595 Posts
Feedback Score: 1 reviews
check starter relay?

in batt. compartment
tary preisser is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-16-2019, 04:16 PM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Braaperino's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 14
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Just wanted to followup, found out what was wrong.

While I was doing a coolant flush, the water splashed out onto the gas tank and crept under gas tank.
The electrical plugs on the fuel pump were wet and arcing. They are dried out now and no more noise.
Braaperino is offline  
The Following User Says Thank You to Braaperino For This Useful Post:
tary preisser (04-16-2019)
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine noise on cold startup ablackcbr Troubleshooting 2 06-08-2009 06:27 PM
Spring startup = no fuel pump prime. HELP peckgsx05 Troubleshooting 3 03-16-2009 03:12 PM
After installing some SWEET Tripage stuff, weird startup noise? 09 CBR (video) silentknight 07-13 RR Modifications 5 02-04-2009 03:56 PM
Strange noise at cold startup Jister Troubleshooting 6 01-08-2008 04:44 PM
wierd startup noise? TippinRR General Discussion 0 04-09-2005 12:38 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome