Throttle/fuel issues - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 04-29-2019, 10:43 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Apr 2019
Location: Texas
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Throttle/fuel issues

Hey all, thanks for taking time to read this. I’ve seen quite a few posts on similar topics but wanted help since I’m not too technical and could use help. Bought an 04 cbr600rr, that I’m sure was crashed, likely high sided from what I could tell, crash marks/skids and some of the wiring is off, plus it has the cheap Chinese fairings with missing components like air tubes/rams, and also likely sat around for awhile from what I could see briefly in the tank. Only other thing I can think of is small leak stator side, from a likely warped stator, I’ve resealed it with sealer which helped a bit but not a big issue. Chain and sprockets are due very soon. Having an issue with throttle response, that I want to say was there when I got it or occurred briefly after. Slowly holding the throttle RPMs will go, and it seems up until about 10-11k regardless of position/opening, in gear or neutral. If I hold the throttle wide open or jerk it hard/open it past 40-60% I believe, it seems like the bike is choking or sputtering, or along those lines. I haven’t done much and there isn’t much from stock that I can tell, except what appears to be a KN air filter and a welded shorty pipe, doesn’t have the typical under tail pipe. With this I basically can’t go past 8-9k RPM on the highway or past half throttle. I can slowly but not by much, get it past that, but I don’t think I’ve seen it go past 11k. So far all I’ve done is change sparks and few oil changes. I haven’t seen the bike die even on longer rides, hour or more, from what I can. Just basically sputters/kind of hogs at certain throttle positions or RPMs. I opened the top of airbox today to see if secondary injectors are kicking on, but even holding it fairly open I see no fuel coming out. I believe the 03-06 second start at 5.5k RPM and/or 50%+ throttle if I’m not mistaken. Please correct me if I’m wrong. Battery was replaced just before I got it last year but I had to jump it when it sat over winter for a couple months. I don’t think I’m missing much. I see a lot of people changing the pumps or injectors, but with these none have mentioned if their pumps were shot, not delivering pressure at certain speeds/rpms and/or injectors kicking on. I haven’t done much since I don’t want to expend wasteless time or money replacing things that don’t. I have the service manual so I can do what’s needed Or can google videos. But really looking for a good starting point that may not require anything. I have most of the tools needed to take/check lots of things at least on the exterior as well as multimeter. Any help would be appreciated. Please provide where you may initially start! Thanks all again.
Bmouloua25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-01-2019, 12:47 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Apr 2019
Location: Texas
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone at all?
Bmouloua25 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-01-2019, 01:46 AM
Moto GP Racer
 
Join Date: Feb 2009
Location: shithole o' Nor Cal
Posts: 4,755
Thanks: 1,007
Thanked 654 Times in 610 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Search for "fuel pump issues" OTF.

lots of info on symptoms of no good/ failing fuel pumps.....

GL!
tary preisser is offline  
The Following User Says Thank You to tary preisser For This Useful Post:
Miweber929 (05-01-2019)
 
post #4 of 5 (permalink) Old 05-01-2019, 10:05 AM Thread Starter
Training Wheel Hero
 
Join Date: Apr 2019
Location: Texas
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thank you for responding
Bmouloua25 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-30-2019, 06:42 AM
Training Wheel Hero
 
chriscook5636's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: bel air MD 21014
Posts: 58
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TPS calibration does it have a PCV ?

chris cook
chriscook5636 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues issues RiotDNA New Members 2 04-10-2017 02:58 PM
Fuel Smell & Fuel Pump Issues PrisonerOfDoom Troubleshooting 6 09-20-2010 04:47 PM
WTB stock right clipon, throttle tube, throttle ring, throttle cables FightingChance 07 TO 013 RR parts 5 06-22-2010 09:40 PM
DDM Tuning HID kit issues..Anybody have or had these issues? highflyin128 Troubleshooting 11 04-02-2009 12:22 PM
Throttle issues... butterthegreat Troubleshooting 12 10-29-2006 11:08 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome