Help!!!!!!! - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 16 (permalink) Old 04-24-2007, 09:17 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy Help!!!!!!!

Im am really confused here. I took my bike to fast by ferracci to get it mapped and they couldnt do it. At 6K the bike starts shaking and the dyno graph just goes crazy and looks like something represting the stock market. The bike made a total of 87 hp. Something is definately wrong. I took it to the dealer and they said they cant find anything. Someone please help. Mods in sig.

Paul
jerz600RR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 04-25-2007, 09:25 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the graph but i dont know how to post it. I really need some help.
jerz600RR is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 04-25-2007, 10:43 AM
World Superbike Racer
 
HomerSaurus's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Minneapolis, MN
Posts: 2,266
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
My guess would be something with the Power Commander. Have you removed it to see if the bike behaves the same way with it off?

You could try a different map or zero it out to test things.

"It seemed like a good idea at the time."
HomerSaurus is offline  
 
post #4 of 16 (permalink) Old 04-25-2007, 10:48 AM
Knightslugger
Guest
 
Posts: n/a
i'll bet the secondary overhead foggers aren't firing.
post #5 of 16 (permalink) Old 04-25-2007, 06:13 PM
Back in the Day
 
Moeman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Central Florida
Posts: 51,143
Images: 665
Thanks: 2,026
Thanked 2,544 Times in 2,156 Posts
Feedback Score: 148 reviews
Quote:
Originally Posted by jerz600RR View Post
I have the graph but i dont know how to post it. I really need some help.
1.Load the graph to your pc
2.Go to www.photobucket.com open a free account
3.Log on to your account and load the pic
4.Once the pic is loded copy & paste the 3rd line of code
into this thread and the pic will get posted
5. Give it a try and if you get stuck let me know :01_thumbu



If it doesn't challange you it won't change you
Only two ways to live life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.
Moeman is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 04-26-2007, 09:28 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Here is the graph. I was told that it looks to be an ignition problem so im gonna start taking it apart tonight and see what happens.

jerz600RR is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 04-26-2007, 04:39 PM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 179
Images: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had similar issues when I first installed my PC. I went with what the guys at a local shop said and loaded another map on it. Come to find out that the Jardine Map was not created properly so I went with the Arata map and it ran fine. The PC website mentions nothing about this but when I emailed them they confirmed what the shop had said.
EODBowhunter is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 04-27-2007, 08:59 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by EODBowhunter View Post
I had similar issues when I first installed my PC. I went with what the guys at a local shop said and loaded another map on it. Come to find out that the Jardine Map was not created properly so I went with the Arata map and it ran fine. The PC website mentions nothing about this but when I emailed them they confirmed what the shop had said.

The shop tried different maps all with the same result.
jerz600RR is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 04-29-2007, 09:20 AM
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 121
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Like the others said, run it without the powercommander. That will isolate if its the bike or the PC.
supryze is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 04-30-2007, 08:46 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by supryze View Post
Like the others said, run it without the powercommander. That will isolate if its the bike or the PC.
Its the bike....i removed the cover of the air box to see if the secondary injectors are working. i reved the motor to 11 grand and nothing. now i have to isolate what is not causing the injectors to work at all. im guessing wither wire harness issues or ecm. Just out of curiosity, does anyone know what the parameters are that signal the seconday injector to work? I was told that it was 6000 rpm. But is it 6000 and WOT or throttle possition has nothing to do with it?
jerz600RR is offline  
post #11 of 16 (permalink) Old 05-03-2007, 02:58 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not the powercommander...took to the dyno with it off and had same result. Dealer says the bike is fine but i know better then to listen to a dealer.
jerz600RR is offline  
post #12 of 16 (permalink) Old 05-07-2007, 08:30 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I still havent figured this out.....any more ideas?
jerz600RR is offline  
post #13 of 16 (permalink) Old 05-07-2007, 01:28 PM
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 114
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Get a diagnostic done could be a voltage thing.
havoc996 is offline  
post #14 of 16 (permalink) Old 05-23-2007, 07:52 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well apparently the dealer is deeming that there is nothing wrong with the bike and that is just the way it is. Any idea how i can fix this. This is really frustrating and ridiculous that they wont fix it. I am almost at the point that i am ready to jump on the Yamaha band wagon.
jerz600RR is offline  
post #15 of 16 (permalink) Old 05-23-2007, 02:45 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure your PC is connected to the lower set of injectors.
Lurker is offline  
post #16 of 16 (permalink) Old 05-29-2007, 07:50 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Lurker View Post
Make sure your PC is connected to the lower set of injectors.
Look 5 posts up
jerz600RR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome