clicking? - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 02:37 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
turbonegro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 227
Images: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
clicking?

i got about 13,000 miles on my bike and everytime i start the engine i hear clicking but once it warms up to temp it goes away, is that normal or is that something to worry about..thanks in advance
turbonegro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 02:53 AM
World Superbike Racer
 
sdilonerr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York
Posts: 2,147
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
5 dollars says moeman answers this one...sorry, i had to.



Chairman and Proud member of 2xGC
sdilonerr is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 02:58 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
turbonegro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 227
Images: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i 5 got on it..
turbonegro is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 10:24 AM
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 270
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its just your fuel injectors making noise before they warm up. i've learned that bikes are generally noisy so i wouldnt worry about it.
nc600rr39 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 10:29 AM
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 321
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah dont worry about it
down1up2gone is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 06:57 PM
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,316
Images: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 6 reviews
What oil weight are you using?
05Ryde is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 04-28-2007, 08:50 PM
Moto GP Racer
 
NewRedRider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Montgomery, Al.
Posts: 11,433
Images: 24
Thanks: 47
Thanked 129 Times in 107 Posts
Garage
Feedback Score: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by 05Ryde View Post
What oil weight are you using?
Is it on the right side of the bike? Does it go away if you rev the motor slightly? If so, it's most likely the CCT ticking on cold start. That can happen if you run 15w-50 or 20w-50 weight oil.


NewRedRider is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 04-29-2007, 11:11 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
turbonegro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 227
Images: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i'm running 10w-30 its mobile 1 mx4t fully synthetic haven't check to see if it it goes away when i rev it..
turbonegro is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 04-30-2007, 12:04 AM
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 674
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
if it goes away while u rev it may be the valve train, your getting close to the valve clearence check. and as they warm up the gap gets closer and tighter, sound goes away
cbrmikeymikes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome