06 won't start HELP!!! - 600RR.net
Troubleshooting Having trouble with your bike? Common know issues or trobuleshooting questions here.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 04:46 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2007
Location: los angeles,CA
Posts: 146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
06 won't start HELP!!!

i have an 06 600RR with 5600 miles. bone stock.
i was searching but couldn't find anything that helped...
i started my bike like at 12:30 today...
the idle sounded a little different.
i let it warm up for a while.
the idle dropped to like 500
i gave it a little rev up to 2500 and it stopped.
i tried starting it again but it wouldn't and it drained my battery.
so i then i rode down my driveway and popped the clutch and it started right up.
but then i was letting it idle for a little. but then it turned off AGAIN!!!
WTF!!!
what do you guys think?
TopNotchG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 04:59 PM
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
wow that is weird. maybe it is not getting fuel to the engine maybe you fuel pump is bad or something of that nature or maybe to low on oil
psy_co8 is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 05:10 PM
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Has the bike sat for a period of time ? Just take it out of storage or anything?
Flipper is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 05:23 PM
Training Wheel Hero
 
alecracing's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ft Lauderdale (9 turns)
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
could be bad gas?

“You can only piss with the cock you’ve got”
-Neil Hodgson.
alecracing is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 05:24 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2007
Location: los angeles,CA
Posts: 146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
i have like 1/2 tank and i rode my bike on friday. so its been sitting for like 4 days
TopNotchG is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 05:28 PM
Training Wheel Hero
 
alecracing's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ft Lauderdale (9 turns)
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What kind of exhaust do you have. if it is an aftermarket exhaust and you didn't re map the computer then it might be running rich and fouled out the plugs

“You can only piss with the cock you’ve got”
-Neil Hodgson.
alecracing is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 05:35 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2007
Location: los angeles,CA
Posts: 146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
bike is completely stock
TopNotchG is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 05:44 PM
Training Wheel Hero
 
alecracing's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ft Lauderdale (9 turns)
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
May sound stupid, but check the connections at the battery and make sure they are tight

“You can only piss with the cock you’ve got”
-Neil Hodgson.
alecracing is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 05-01-2007, 06:07 PM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2007
Location: los angeles,CA
Posts: 146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
yeah, that was the 1st thing i did.

that happened to me back when i had my nissan 240sx HAHA
TopNotchG is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 05-02-2007, 01:12 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Apr 2007
Location: los angeles,CA
Posts: 146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
charged the battery and still no luck
TopNotchG is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 05-02-2007, 01:36 AM
Moto GP Racer
 
farbio615's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ft. Polk LA
Posts: 3,150
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 3 reviews
clogged fuel filter (if there is one)...just throwing out ideas

04' red/blk 600rr
PCIIIusb / K&N Airfilter / 2bros C5-xmetal / Matris Steering Damper / HID look-a-likes / Madd Doc Front LEDs / Tpage Peg rear LEDs / Polished Wheel Lips / Puig Dark Smoke Windscreen / ProGrip Carbon Fiber Tank Protector / Swingarm License Plate / HJC CL-14 Tribe Helemt / HRC Race Jacket / Joe Rocket Gloves
HHHHOORRRAAYYY FOR BBOOBBIEESSS!!!


Just for you Alex, you awsome racer, non poser at anything in your life, coolest person in the world, 600rr rider buddy pal
farbio615 is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 05-02-2007, 03:04 AM
AMA Supersport Racer
 
alfaflight's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Socal, Orange County
Posts: 1,018
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 14 reviews
if you let your bike cool down (like for 4 hours) then turn it back on, does it start? maybe your idle control is turned too low? there should be a little knob near your left alternator case sticking out. try turning it to increase your idle?
alfaflight is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 05-02-2007, 03:35 AM
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure your idle is set to around 1200-1500 after it has warmed up.. 500 is too low. As post above its the black screw knob next to alternator cover, clipped on to coolant pipe
scoobdriver is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 600RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome