Mam błąd wskazania wskaźnika paliwa, gdzie odczyt wskaźnika paliwa przesuwa się od środka wskaźnika do końców. Zaczęło się to około rok temu, wiosną po zainstalowaniu Power Commander PCIII. Około 20% czasu wskaźnik pokazuje połowę pełnego lub wyświetla jeden pasek (ale nie miga), ale w 80% czasu wyświetla błąd. Rower działa normalnie (idealnie), a kiedy przekręcam kluczyk, słyszę, jak pompa pracuje przez kilka sekund.
Rzeczy, które sprawdziłem:
- Szukałem zagiętych przewodów pod zbiornikiem.
- Sprawdziłem masę przy pompie paliwa.
Rzeczy, które moim zdaniem mogą zadziałać:
- Dokręcenie złącza z tyłu zespołu wskaźników
- Wymiana pompy paliwa.
Czy czujnik poziomu paliwa w pompie paliwa może się zepsuć, nawet jeśli sama pompa paliwa działa idealnie (tj. motocykl działa normalnie)? Czy to czerwono-czarny przewód dostarcza ilość paliwa z pompy, przez złącza, do zespołu wskaźników?
Pracuję nad tym od dwóch dni, a szkoła zaczyna się od nowa. Bardzo chciałbym skończyć tę pracę! Wszelka pomoc jest bardzo mile widziana.
Rzeczy, które sprawdziłem:
- Szukałem zagiętych przewodów pod zbiornikiem.
- Sprawdziłem masę przy pompie paliwa.
Rzeczy, które moim zdaniem mogą zadziałać:
- Dokręcenie złącza z tyłu zespołu wskaźników
- Wymiana pompy paliwa.
Czy czujnik poziomu paliwa w pompie paliwa może się zepsuć, nawet jeśli sama pompa paliwa działa idealnie (tj. motocykl działa normalnie)? Czy to czerwono-czarny przewód dostarcza ilość paliwa z pompy, przez złącza, do zespołu wskaźników?
Pracuję nad tym od dwóch dni, a szkoła zaczyna się od nowa. Bardzo chciałbym skończyć tę pracę! Wszelka pomoc jest bardzo mile widziana.