Honda CBR 600RR Forum banner

Oficjalny wątek wykresów Dyno

203K views 172 replies 121 participants last post by  Price13CBR600rr  
#1 · (Edited)
Proszę zamieszczać tutaj swoje wykresy z hamowni:

Jest tak wiele pytań dotyczących mocy/momentu obrotowego z modyfikacjami i bez nich
w różnych modelach RR - miejmy nadzieję, że jeśli zamieścisz tutaj swoje wyniki,
będziemy mogli uzyskać kilka rzeczywistych danych do odniesienia: PROSZĘ ZAMIESZCZAĆ TYLKO WYKRESY!! i
wymień wprowadzone modyfikacje, w ten sposób wszyscy będziemy mogli ZOBACZYĆ wyniki i dokonać dobrych
oszacowań ulepszeń.

Dziękuję z góry za udostępnianie i zamieszczanie............:icon_lol:

#4 · (Edited)
Cóż, nie udało mi się jeszcze zabrać mojego na hamownię, ponieważ nie zrobiłem jeszcze żadnych modyfikacji wydajności, dlatego założyłem ten wątek, lol.

W każdym razie, oto porównanie fabrycznych 2006 i 2007 RR z sportrider.com. Uwaga: Z hamownią sportrider powiedział: "Wykres hamowni, który opublikowaliśmy w tym teście, jest zwodniczy, ponieważ nasz regularny hamownia SuperFlow jest w trakcie przenoszenia i zostaliśmy zmuszeni do użycia alternatywnych hamowni, które mają różne charakterystyki. Zatem wykres '07 CBR jest w rzeczywistości nieco niższy niż powinien być."

#6 ·
Image

Nie jestem pewien co do tego.....dlaczego wszyscy inni mają wysokie odczyty, a mój, po wszystkich modyfikacjach, nie.

• Like
Reactions: bigpinkpuffin
#12 ·
Na później...:wave:

Planuję pełny wydech w nadchodzącym miesiącu, jak tylko zdecyduję, czy chcę Leo, Arrow, Akra czy Arata.

Zrobię podstawowy bieg na seryjnym motocyklu, a następnie bieg z wydechem i zainstalowanym PC3, a następnie wydech i PC3 po strojeniu; ponieważ powinno to dać dobre porównanie. Oczywiście wszystko odbędzie się na tym samym hamowni i tego samego dnia.

<----- 2007 600rr, na razie seryjny silnik/wydech i 6000 mil na liczniku.

• Like
Reactions: Earnest Taylor Jr.
#13 ·
WYNIKI Z HAMOWNI​

ok, nie mam skanera, więc musiałem je sfotografować i przesłać jako duże zdjęcie

Motocykl poszedł na kolejny re-map i ustawienie zapłonu. motocykl został faktycznie zmapowany dwa razy. pierwszy raz był dla filtra HRC, który poważnie zakłócił starą mapę, sprowadzając ją do 113 KM. Więc najpierw to wygładzono, następnie skonfigurowano moduł zapłonu/zapłonu, a potem mam kolejny szybki stnit wygładzania i remapowania

pierwszy strzał to roll on na 4. biegu, super płynny i strzelający tuż poniżej 119 KM

Image

drugi to przez biegi, osiąga szczytową moc 124 KM, jest to trochę ostre i w prawdziwym świecie reszta zakresu pokazuje bardziej jak figura 120 KM

Image

Image

Te liczby pochodzą z

Silnik seryjny
Układ wydechowy Akrapovic "factory WSS spec"
Dolot Ten Kate
Filtr powietrza HRC
Usunięcie pary
Dynojet PC3
Moduł zapłonu Dynojet
I 5 tak 5 remapów i dużo świeżego oleju

najwyraźniej, gdybym jeździł na oponie drogowej, pokazałbym jeszcze większe liczby ze względu na dodatkowy ciężar w gumie, który sprowadza go do bębna.
Bardzo zadowolony i nie mogę się doczekać, aby zobaczyć, czy poczuję różnicę, kiedy wyjdę w poniedziałek 16.

#15 ·
Image
miałem dziś swój motocykl na hamowni, wszedłem z mocą 106,19 KM i 43,088 ftlb momentu obrotowego i działał dość słabo, ale po zmapowaniu było 111,83 i 35,08 lbft momentu obrotowego, więc wzrost o 5,64 KM i 1,2 lbft momentu obrotowego, szczerze mówiąc, spodziewałem się więcej, ponieważ myślałem, że pełny układ da kilka KM więcej niż slip on, ale cieszę się, że motocykl teraz znacznie lepiej się czuje!!__________________

#16 ·
Oto mój z pierwszej niestandardowej mapy, którą miałem.

Image

Wyglądało na oki, dopóki nie miałem nowej mapy, która jest teraz o wiele, wiele lepsza, oto moja druga niestandardowa mapa

Image

dostałem też 116 KM na kole z -

Silnik seryjny
Pełny system Arrow comp
Filtr powietrza K i N
Dynojet Pc3
Moduł zapłonu Dynojet
Usunięcie pary
wraz ze wszystkimi moimi innymi gadżetami :toothy4:
Miałem też na nim zupełnie nowe diablo corsa 3, miałem tylko 100 mil na oponach i poszło na hamownię, opona była w porządku, duel compound ftw.

Oczekiwanie na rundę 3 hamowni!

#20 · (Edited)
Pamiętaj, że każdy hamownia odczytuje inaczej. Nie ma sensu porównywać odczytów z różnych hamowni.
Zwłaszcza w przypadku wykresów Euro, które używają współczynnika korekcji DIN, i wykresów amerykańskich SAE. Ponownie uruchomiłem swój na hamowni kilka dni temu, ale zapomniałem wziąć wydruku. Dostanę go w przyszłym tygodniu i dodam. Pierwotnie uruchomiłem go na hamowni z przebiegiem około 800 mil i uzyskałem 107,8. Tym razem, z nieco ponad 2000 mil, było to 110,8 na 4. biegu, 112 podczas jazdy od 2. do 6. biegu. Nadal z fabrycznym wydechem i dolotem. Przetestowałem wybity fabryczny tłumik i nie było różnicy. Następnie podłączyłem moją jednostkę Bazzaz z zaprogramowaną mapą dla slip-on i nie było zauważalnej różnicy. Fabryczne mapowanie mojej jednostki zostało wykonane niezwykle dobrze przez fabrykę. Właściciel sklepu mówi, że nigdy nie widział fabrycznej mapy tak płynnej i idealnej, utrzymującej stały współczynnik A/F od około 4k aż do końca. Zamierzam pozwolić jednostce Bazzaz na samodzielne mapowanie następnym razem, gdy pojadę na tor. Nie sądzę, żebym mógł to znacznie ulepszyć.
Image

#24 ·
To nie rr, ale r6 i po prostu pomyślałem, że to naprawdę robi wrażenie:
http://www.r6-forum.com/forums/showthread.php?t=69774

"Mój motocykl seryjnie generował 107 KM
Dodano modyfikacje.....
Graves Carbon Full Exhaust & Bazzaz Controller

Teraz motocykl generuje 120 KM

+13 KM wzrost o 10,8% i 10+ funtów lżejszy bez kata!"

120whp dla 600 jest bardzo imponujące... czy to nie jest mniej więcej to, co generują 750? I tylko kilka modyfikacji też....

#26 ·
Może to być również konsekwencja zestawu 520 z innym przełożeniem. Zmiana przełożenia automatycznie zwiększa moc. Jeśli zrobił hamownię ze standardowym przełożeniem i standardowym łańcuchem, a następnie zrobił 520 -1/+1 lub coś w tym stylu, liczby byłyby wyższe tylko z tego powodu, nie wspominając o modyfikacjach, które zrobił. Bazzazz jest przy okazji świetny! Nie mam go, ale mój przyjaciel ma i to jest niesamowite!

#112 ·
może to być również konsekwencja zestawu 520 z przeróbką. Przeróbka automatycznie zwiększa moc. Jeśli zrobił pomiar na hamowni ze standardowym przełożeniem i standardowym łańcuchem, a następnie zrobił 520 -1/+1 lub coś w tym stylu, liczby byłyby wyższe tylko z tego powodu, nie wspominając o modyfikacjach, które zrobił. Bazzazz jest w ogóle świetny! Nie mam go, ale mój przyjaciel ma i to jest niesamowite!
Teraz... poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale jestem prawie pewien, że zmiana łańcucha i przełożenia 520 nie ma absolutnie nic wspólnego z wynikami na hamowni... Wszystko, co robi, to zmniejsza masę nieresorowaną, więc przyspieszasz szybciej, ale nie sprawia, że silnik jest mocniejszy. Chyba że dodasz naklejki z zestawu 520, wtedy to kilka KM lol