Honda CBR 600RR Forum banner
61 - 80 of 101 Posts
PRZEGRZANIE WŁAŚNIE dostałem 600rr z 2009 roku, która ma nieco ponad 4 tys. km na liczniku i jestem trzecim właścicielem. Jestem bardzo zaniepokojony temperaturą pracy. Mieszkam w Bangkoku w Tajlandii, więc jest już bardzo gorąco, a problemy z dużym natężeniem ruchu również nie pomagają. Chciałbym wiedzieć, czy to dość powszechne, że 600-tki szybko się nagrzewają? Kontrolka temperatury zapala się w okolicach 115-120 i widziałem, że dochodzi do 132, w tym momencie się martwię, zjeżdżam na pobocze i wyłączam, a następnie włączam zapłon, aby włączyły się wentylatory, ale nie uruchamiam silnika. Wczoraj zauważyłem wyciek płynu chłodniczego, co nie pomaga w sytuacji. Chciałem tylko zapytać, czy są jakieś porady, jak rozwiązać problem z chłodzeniem, jak zminimalizować przegrzewanie, jaki stosunek mieszanki płynu chłodzącego powinien być stosowany w gorącym klimacie i jeśli to kwestia nowej chłodnicy, jaki jest ogólny koszt części? Z góry dziękuję za wszelką pomoc, a ta strona jest świetnym źródłem informacji.

Wyciek płynu chłodzącego będzie przyczyną Twojego problemu... kiedy już to naprawisz, Twój układ będzie mógł się odpowietrzyć, co pozwoli na utrzymanie niższej temperatury silnika.

I 50/50 dla proporcji płynu chłodzącego, upewniając się, że używasz takiego, który jest przeznaczony do motocykli lub przynajmniej bezkrzemianowego.

Dzięki Nico, Mam nadzieję, że jutro ktoś na to spojrzy, więc dopóki się nie rozwiąże, ona po prostu tam siedzi i czeka, żeby terroryzować

Czy jakikolwiek termometr pokazuje 184°F, a następnie zmienia się na 220°F, a potem z powrotem na 194°F i tak w kółko? Pomija mniej więcej 15 stopni F w tę i z powrotem, gdy temperatura rośnie.

Nie powinno tak być. Sprawdź połączenie z ECT do ECU, a następnie do wskaźników.

temp idzie do 252 f

więc dostałem wczoraj swój motocykl i wpadłem w duży ruch. osiągnął 252f i zapaliła się kontrolka temperatury. Pomyślałem sobie, człowieku, naprawdę starałem się unikać przeciskania się między pasami, zwłaszcza w pierwszy dzień, kiedy go przywożę do domu. wczoraj w Dallas w Teksasie było tylko około 90 stopni. Czy ktoś może mi pomóc, co jest nie tak? Mam cbr 600 f2 z 92 roku i miał problemy z przegrzewaniem, dopóki nie włożyłem do niego chłodniejszego termostatu. Może Honda po prostu ma do kitu projekt termostatu. Czy ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?

Moim zdaniem niewiadomymi są: kiedy płyn chłodniczy był ostatnio wymieniany, czy użyto wody z kranu, czy też nie i czy prawidłowo odpowietrzono układ... Innymi słowy, jest wiele rzeczy, których jeszcze nie wiesz o stanie układu chłodzenia, więc pierwszą rzeczą, którą bym zrobił, byłoby odkamienianie, płukanie i ponowne napełnianie... I nie ma nic złego w konstrukcji ich termostatu, to tak jak każdy inny element... zużywa się z czasem. (zredagowano, ponieważ przeczytałem to ponownie i zabrzmiało to szorstko, przepraszam za to, kolego)

Mój wskaźnik zaczyna się od 95* na moim 07
Książka ays powinna wynosić 98? Czy jestem wyjątkowy lol?
W środku lata 110 i 100% wilgotności w ruchu drogowym mój osiągnął tylko 226, zanim spadł z powrotem. Mój wentylator brzmi jak uruchamianie silnika odrzutowego.

Wysłane z mojego SPH-D700 za pomocą aplikacji Motorcycle.com Free App

Dzięki Nico i tak, mam duże doświadczenie z układami chłodzenia cbr. Cóż, z 92 f2 lol w każdym razie. Wymieniłem pompę wody. Przełącznik termostatu, przewody chłodnicy i przepłukałem układ. Pomogło, ale kiedy zaczęło wypluwać płyn chłodniczy, pomyślałem naprawdę... więc założyłem chłodniejszy termostat. Sklep, w którym kupiłem moje 03 cbr 600 rr, przyszedł i odebrał go dzisiaj i naprawi go bezpłatnie. Mam nadzieję, że będę go miał dzisiaj lub jutro. Nie miałem nawet czasu, żeby się nim nacieszyć.

Wygląda na to, że w Twoim F2 poszła uszczelka pod głowicą... łatwo to sprawdzić, prawie każdy porządny mechanik może to zrobić.

Tak też myślałem. Ale było ok. Nigdy więcej problemów, gdy dostałem nowy termostat

Wysłane z mojego iPada przy użyciu MO Free
Jak to przetestowałeś? To po prostu dziwne, że motocykl by się przegrzewał, a chłodniejszy termostat mógłby to po prostu ukryć.

Cóż, oczywistym testem dla mnie było siedzenie w korku w temperaturze 100 stopni. Przed nowym termostatem. Zawsze się przegrzewał i wypluwał płyn chłodniczy zaraz po około 5 minutach jazdy w korku. Po zamontowaniu nowego termostatu mogę siedzieć w korku przez 20 minut i nawet nie przekroczy połowy skali. Plus, przetestowałem temperaturę za pomocą kilku gorliwych pistoletów do pomiaru temperatury. Na głowicy. Bloku chłodnicy.

Świetny post! Mój motocykl jest w warsztacie i dostaje nową pompę wodną. Nowa pompa wodna, którą Honda wypuszcza, będzie dostępna dopiero pod koniec tego miesiąca.

O ile dobrze pamiętam, światło zaświeci się dopiero w okolicach 130-140C, natomiast wentylator włącza się przy ~105C.

Cholera. Jeśli Google calcs dobrze mi służy, 130-140*C to 266-284*F...To jest GORĄCE. Wyłączyłbym swój motocykl, zanim przekroczy 250*F (121*C).

61 - 80 of 101 Posts