Honda CBR 600RR Forum banner
41 - 60 of 137 Posts
Będę musiał napisać z powrotem, kiedy wrócę do domu. Nie mam mojego SM na tym komputerze.

Mój 06 nie chce się uruchomić. Kontrolka FI świeci się, rozrusznik działa prawidłowo, pompa FI wytwarza ciśnienie, przerywa podczas rozruchu, ale nie odpala.

Jeszcze wczoraj działał bez zarzutu, potem go umyłem, odpaliłem i zaparkowałem. Dziś rano spotkała mnie ta sytuacja.

Czy ktoś może mi pomóc i wskazać właściwy kierunek?

Czy ktoś może nam powiedzieć odpowiedź na pytanie. Które połączenia na wtyczce łącza danych musimy zewrzeć? Proszę! Lance
Nie musiałem nic zwierać w moim 07. Wystarczy wrzucić na luz, opuścić podpórkę i kod będzie migać. Z podniesioną podpórką po prostu pozostanie włączony.

Cieszę się! Co do reszty z nas... Jakie połączenia muszę przeskoczyć? Proszę! Lance
Nie musisz niczego przeskakiwać. Wrzuć na luz, postaw stopkę, przekręć kluczyk w pozycję On... Nie uruchamiaj motocykla. Kod będzie migał, JEŚLI masz kod...

• Like
Reactions: dixon cider
Najpierw wypróbuj metodę "podpórka w dół, włącz zapłon", aby pobrać kody, zanim przejdziesz do mostkowania złącza danych, jeśli nie masz narzędzia serwisowego 070PZ-ZY30100. W moim motocyklu '04 złącze danych to otwarte czerwone złącze z zielonymi, brązowymi, pomarańczowo-białymi i czarno-białymi przewodami wchodzącymi do niego. Mostkuję brązowy i czarno-biały. Inni zgłaszali mostkowanie brązowego i zielonego. Twoje wyniki mogą się różnić w zależności od roku modelowego itp.

OMG, ten wątek to $hit.

W drodze do domu z pracy jadę za kilkoma facetami, z którymi pracuję. Postanowili wyprzedzić samochody przed nami, a ponieważ był ruch z naprzeciwka, trochę się wstrzymałem, ponieważ kilku z nich było w stanie wyprzedzić tylko jeden z dwóch samochodów przed nami z powodu ruchu z naprzeciwka. Kiedy było czysto, wrzuciłem drugi bieg, porządnie ją wcisnąłem, zrównałem się z pierwszym samochodem i ...............straciłem całą moc przy 70 milach na godzinę między dwoma samochodami, które próbowałem wyprzedzić. Zjechałem na pobocze po prawej stronie drogi i się zatrzymałem. Silnik kręcił się dobrze, bez dymu, bez wycieków. Po prostu nie chciał zapalić. Sprawdziłem bezpieczniki i zepchnąłem go do domu kumpla, oddalonego o przecznicę. Na szczęście spotyka się z moją współlokatorką i był w drodze do mojego domu. Znalazłem ten wątek i wiedziałem, że nie będę mógł spać, wiedząc, że mój motocykl jest zepsuty. Po spaleniu bezpiecznika przez zmostkowanie niewłaściwych przewodów, znalazłem te, które działały. Zielony i pomarańczowy. Nie podłączaj czarnego i zielonego = pop. Dostałem ciągły sygnał i 9 mrugnięć, co oznaczało, że generator impulsu zapłonu miał problem. Zlokalizowałem go i zacząłem delikatnie ciągnąć za przewód, tylko po to, by wtyczka wyszła bez drugiego końca. 2 godziny później - pokrywa zbiornika paliwa i różne części zdjęte i ponownie założone, motocykl natychmiast odpalił. Próbowałem go uruchomić przed ponownym złożeniem wszystkiego, żeby się upewnić. Dzięki dla tych, którzy tu napisali.

• Like
Reactions: dixon cider
Ludzie, mój 09 wyświetla 2 krótkie błyski z opuszczoną nóżką boczną i świeci ciągłym światłem z podniesioną nóżką.

Powiedziano mi, że może to być czujnik nóżki bocznej, ale z tego, co tu przeczytałem, jest to czujnik MAP.

Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał? Jak mogę sprawdzić, czy nóżka boczna jest przyczyną problemu LUB potwierdzić, że to czujnik MAP generuje kod?

Poza tym motocykl działa dobrze, ale w średnim zakresie obrotów jest zauważalne opóźnienie w porównaniu do mojego 07. Myślałem, że to tylko w 09.

Próbowałem poruszać przewodami w pobliżu nóżki bocznej, ale chcę wykluczyć proste rozwiązanie (i trochę poszukać), zanim zacznę rozbierać motocykl.

Wszelka pomoc mile widziana.
Dzięki
Rocket

Wtedy nie masz żadnych zapisanych ani bieżących kodów...

Więc światło po prostu świeci podczas jazdy, a następnie gaśnie, gdy rower jest zaparkowany, a następnie zapala się po 20 minutach jazdy... dziwne
nico, jeśli mógłbyś spojrzeć na mój wątek, zrobiłem zdjęcie, aby dać ci lepsze pojęcie o tym dźwięku.

Zamieszczę jutro, jeśli są.. Mam 2 krótkie błyski. Zatem zgodnie z kodami to wąż czujnika mapy. Zdejmuję jutro zbiornik, żeby sprawdzić!!

41 - 60 of 137 Posts